Zsolt bácsi nem elveszett gyerek! :D
Ha beválik a konstrukció, lehet kutatni a jó "öreg" E-mu vasakat (én mondtam már korábban is hogy tuti cuccok azok! :)
Mindenesetre az én B-3 modulomban is vannak ilyen pure minták és ha túl leszek a vizsgáimon, szerintem fogok is vele foglalkozni, hogy soundforge-al csinálok egy-két mintalopást belőle (anno az 1. verziós B4-ből is loptam így még nem volt az Emu modulom) és megosztanám veled, kedves Tube mester, olyan apropóból hogy kipróbálnád a te sk. mintáid mellett mennyire természetesek ezek. Emuba még nem, de akai formátumba asszem tudom importálni, vagy sf2-be, azt ha jól tudom eszi az ESI4000, mivel az is E-mu formátum, csak be kellene tölteni a te mintáid mellé és egyfajta A-B tesztet csinálni. Tényleg érdekelne a végeredmény és egyáltalán nem bonyolult kivitelezni. Majd megdumáljuk...
A perkák szerintem nem túl jól sikerültek a B-3 modulban, de lehet hogy te mást mondanál, nem tudom... A Barbara Dennerlein sampling CD-jén ua. perkahangok szólnak mint az E-mumban, de mégsem úgy szólnak játék közben mint egy Jimmy v. Rhoda lemezen. (természetesen itt a hang karakterére gondolok, nem arra hogy persze, minden másképp szól egy hanglemezen) Ez talány, valszeg az lehet amit mondtál, hogy a minta készítők nem teljesen úgy állnak a dolgokhoz ahogy egy vérbeli Hammondos. Pl. hallottam az új Yamaha mittudomén milyen legújabb csoda-motif szintijének mégcsodább Organ Mega Voice demóit (ez arról szól, hogy a Yamaha Mega Voice hangmintái már komolyabb MB-okban vannak letárolva, szinte hangonkénti mintavételezéssel, tehát nincs a régen divat volt 2 oktávra széthúzott egyetlen mintából álló sample régió 8kB-ban) mégis rettenetesen müanyagvödör hangja van a cuccnak, hogy a Leslie-ről inkább ne is szóljunk! Itt is érvényes a mondás, hogy nem a méret a lényeg!
Ettől függetlenül a saját mintáidra is kíváncsi lennék majd Tube mester! :)
Üdv!