deger Creative Commons License 2007.03.02 0 0 702
Nem paranoia! Vidd el doktorhoz szerintem mihamarabb. Ha teheted, akkor a soroksári út M0 felöli végéhez. Ott a felüljáróról - mikor jössz kifelé - balra nézel és lent látsz egy opel szervízt. Én ott igaz nem voltam, de eddig ismerősöktől csak jót hallottam róluk. Az olyan szervizeket ami szalonnal van egybeépítve, ilyen hibával kár bemenned, mert nem azt fogják kicserélni sokpénzért amit kéne. Nincsenek is nagyon felkészülve csak olajcserére meg pollenszűrőcserére esetleg feltöltik a hűtőrendszert és az ablakmosót. Jártam olyan helyen is, ahol a diagnosztikát rákötötte és azt monda, hogy valami tré van, mert nem jó az eprom verzió. Kinevettem az embert, mert azt se tudta, hogy 97-ig teljesen más eprom ic való bele és 96-ig még a software is más. Ja és angol nyelvű volt a hibakód kiolvasó és nem tudta mit jelent a hiba.

Itt eszembe is jutott egy beépített "hiba". Ennek a tipusnak (de asszem az összes régebbi ODB csatlakozósnak is) az a jó tulajdonsága van, hogy az utolsó hibakódot nem csak a megszünésig tárolja, hanem addig benne marad, amíg ki nem törlik belőle. Ezt ha valaki nem figyel oda, akkor ki is használja a szervizes és egy egyszerű hibatörléssel nyerhet X Ft-ot, mert simán mondthatja azt, hogy ezt meg azt ki kell cserélni.
Előzmény: capogery (698)