Na most jól figyelj!
Szándékosan nem akarok írni a liberális oktatásról. Hogy miért nem? Azért, mert mint az a topik címében is olvasható, én ezt a topikot a nemzeti kultúrának szántam és nem a liberálisnak. A topik címe: nemzeti kultúra fejlődéstörténete. És persze tudom, én hoztam fel a témát, én hoztam elő a liberális oktatást, de mint olvasható volt, én csak érintőlegesen hoztam fel, a nemzeti kultúrát érintőlegesen, és belevittem a tekintélyelvű iskolákat és más iskolatípusokat is, de csak azt a részét vettem elő, mely a nemzeti kultúrát érinti. Ha azt kívánod tőlem, hogy beszéljek a liberális oktatásról itt a nemzetiben, az olyan lenne mintha a Magyarulezben Kis Ádámot kérnéd meg arra, hogy beszéljen a Varga Csaba könyvéről vagy a turtur által képviselt dolgokról. Én tudom, hogy mit jelent a liberális tanítási módszer, de nem írom le, és nem is szedek le anyagot erről a netről, és inkább vállalom azt, hogy azt gondold rólam, hogy nem tudom, de én itt erről nem szeretnék beszélni; csak annyit, amennyit már leírtam a nemzeti kultúrához kapcsolódóan. Az se semmi, őszinte vélemény volt, példát is hoztam, egy létező liberális elveken működő, de bevallom, pénzes iskolát. És persze továbbra is fenntartom amit korábban írtam, hogy én itt összeütköztetni szeretnék nemzetfelfogásokat, de én arra gondoltam, hogy lesznek még rajtam kívűl olyanok, akik a nemzeti konzervatív keresztény értékeket képviselik és össze ütköztetik álláspontjukat, de sajnos szinte csak én vagyok, én pedig nem tudok nyújtani magas szinvonalú vitát minden témában, de szoktam vitázni itt, nem is keveset (lásd igen7-tel). Mindazonáltal itt nem is lehet politizálni. Tehát, egy nemzeti kultúráról szóló topikban ne kérd tőlem, hogy ezt a témát folytassam, én csak úgy hoztam elő, hogy az érintse a nemzeti kultúrát. Természetesen ha valakinek van kedve erről vitázni, tessék, nyugodtan vitázzon. Most pedig rátérnék egy másik nagyon fontos témára, de itt is kemény lesz a véleményem.