taormina1 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1023
Én -nem utolsó sorban itteni tanácsra-- kis sejtes ültetö-alkalmatosságba vetettem egyenként, vagy kettönként a magvakat, de annak nincs teteje. Kellene takarni zacsival vagy fóliával?

Eddig elvetettem 10-10 cserép paprikát és paradicsomot, fehér csillagfürtöt, duplavirágú daturát és 6 serlegloncot a szobába,
1-1 sor salátát és retket az üvegházba (+ egy sor tavalyi sonkahagymát dugtam le)
1 hosszú sor dughagymát és 1 fej fokhagymát a szölö sorába a kertbe. A borsó- és petrezselyemvetést sajnos megakadályozta az esö. Ha egyszer esik, egy hétig nem lehet rámenni. (Ez mikor esedékes különben?)
Régi cukkini, spárga és sütötökmagvakat kis doboztetöben tesztelek, hogy csíraképes-e még. Apró magvakkal ugyanezt hogy lehet elvégezni régi magok esetén? Nem akarom kockáztatni, hogy elvetem, várok-várok, a helyet foglalja. aztán nem kel ki.

Rájöttem, hogy az üvegházban minden igyekezetem ellenére még sokkal hitványabb a föld, mint kívül, pedig tavaly annyi finomságot hordtam bele. Azt látom, hogy kint, ahol szépen föl van ásva, egész összel -télen megdolgozza a csapadék meg a fagy, az nagyon jót tesz az állagának. Szép egyenletes porhanyósra lehet gereblyézni. Bent viszont porszáraz, kökemény nagyrögös, sárga agyag az egész. nagyon hiányzik neki a természetes esö, fagy.
Már kérdeztem: ti hogyan kapáltok-ástok, ha mindenhol mulcsozva van? Én eddig még nem próbáltam ki, viszont rengeteget kell gyomlálni
Előzmény: zsebi41 (1018)