A Biblia egészéből levonható konklúziókkal pedig érthető módon nem kívánok foglalkozni.
Természetesen, ha nem ismered, senki nem is várja el tőled. Személyes véleményem szerint azonban függetlenül a keresztény ködösítéstől, Jézus tanításaira érdemes az evangéliumokból néhány percet szánni, már csak a mihez tartás végett, tudniillik hogy a kereszténység ettől eltérő hitvallásokat tanít.
Pál apostol személyét, személyes ellenségedként beállítva egyfajta keresztként cipeled magadon
Ebben a topicban, mivel nem erről szól, nem is kívántam erről különösképpen beszélni. Kivéve, ha valahol a témát érintette volna. A gondolatot azonban kiigazítva ha a személyével foglalkoznék főképpen, akkor a cselekedeteivel kapcsolatban tennék észrevételeket. Azonban életét és cselekedeteit igen felületesen lehet az Apostolok cselekdeteiből megismerni, ezért ha nem muszáj, következtetéseket nem igen teszek belőlük. Amivel azonban főképp foglalkozom, az Pál tanításainak elemzése, megállapítván azt, hogy azok a kereszténység igazi alapjai, továbbá, hogy eltérítik a kereszténységet a levelei által Jézus eredeti tanításaitól.
Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek
Általában az engedelmesség kritériumaival van bajom, mivel lényege, hogy az engedelmeskedőnek megvonják a döntéshez, a választáshoz való jogát. Teljesen mindegy, hogy a férjt kötelezik engedelmeskedésre, vagy a feleséget. Amiről beszélek nem puszta tagadás és értelem nélküli állandó szembenállás kialakítása, ezt gondolom te sem állítod komolyan. Hanem a közös élet feltételeinek és a saját erőforrásaink ismeretének megértésére épített önálló döntéseink, amelyekkel a közös élet szereplőinek mindegyike maga tudja eldönteni, mivel tudja segíteni a család, vagy közösség fennmaradását és fejlődését.
Ati356 topicnyitó paradoxona
Végül is ebben a topicban, főképp ezzel foglalkoztam. A mindenhatóságról, a mindentudásról, az örökkévalóságról, a szabad akaratról, egyebekről megtettem hozzászólásaimat, ha talán nem találtad meg eddig, tudok benne segíteni.