erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 996

Nekem van mini növényházam. Fóliával bevont fém váz, két emeletes. Szerintem nem a lakásba találták ki, hanem kintre. Lakásban minek?

Két komoly probléma volt vele eddig. Én kiraktam az erkélyre a napra (szerintem erre van kitalálva, de ha nem, szóljatok), de nem néztem meg óránként, és egyszer erősen kisütött a tavaszi nap, teljesen forró lett bennt a levegő (minimum 60 fok), és gyakorlatilag megfőttek benne a palánták. Szóval tönkrementek. Persze, ki kellett volna nyitni a cipzárakat, most már tudom.

Azt hiszem, ez főleg olyanokak való, akik otthon ülnek, és figyelik, milyen az idő, és annak megfelelően nyitják, csukják.

A másik gond akkor volt, amikor a teraszról a szél fogta, és palántástul lefújta az üvegházat. A palánták egy részét meg lehetett menteni, visszarakni a cserepekbe...

Nem beszélek le róla senkit, mert nagyon jó dolognak tűnik, szépen fejlődhetnek benne a növények a jó melegben és jó világosban, csak nagyon kell hozzá érteni.

Szóval én most inkább kinti fólia alatt próbálok majd palántát nevelni, még jó, hogy a hétvégén nem volt időm vetni, mert a hó teljesen lenyomta a fóliát. Tapasztalatoknak örülnék, írtam róla 984-es hsz.

Előzmény: kiseg (995)