Jól látod a helyzetet! Nincs itt semmi tragédia, szerencsére kikapott a Szolnok is (amin abszolút nem lepődtem meg), ezért nem lépett el az élbolytól. Sűrűsödik a mezőny és van három "6 pontos" meccsünk: Olaj, Pécs, Ase. Meg sok "normál 2 pontos", amiből szombaton egyet elvesztettünk. Sajna egy nyerhetőt, mert három negyeden keresztül partiban voltunk a végét meg elhülyéskedtük, mert még az egymás ellenit is elrontottuk - remélem nem lesz rá szükség.
Láttam több biztató jelet is, de inkább a hibákról írok.
Hiába emlegeti Matus a meccs előtt, hogy "van 12 bevethető játékosa", ha csak 8 és felet vet be (Góbi 4 perce a fél) és hamar faultproblémáink vannak és a (szombati) legjobbunk (Sarkat kedvéért: LOWE!!!) a végére kipontozódik. Supolát és Hangát is lehetett volna játszatni.
Több mérkőzésen megnézve, Phillips valóban irányító, 2 méteres irányító!!!, akit körmendi 185 centis pléjereknek kellett volna fogni - kivéve ha a másik klasszikus irányítónkkal, Marcival együtt vannak a pályán.
Phillips legyen Marci cseréje, vagy fordítva, van elég bedobónk, ne egyszerre legyen fent két irányító!
Első negyed vége, kosarat kapunk, van vissza 6 mp, miért nem kértünk időt? Úgy tudom, hogy időkérés után a félpályáról jöhetünk. (Rosszul tudom? Vagy Matus már kikérte mindkét idejét?)
Sok idő telt el addig, míg először átálltunk zónázni - ami be is jött, de ha korábban tesszük, és váltogatjuk a védekezéseket, talán jobban el tudtunk volna lépni.
Mindezek ellenére a "véres jelenetig" partiban voltunk, erős hazai pálya mellett is.
Sajna elmondhatjuk, hogy a körmendiek a korábbi "bíróveréseikkel" elérték, hogy a jévék mindig erős hazai pályát fújnak náluk, ezt nem ártana szóvá tenni az illetékeseknél. Persze lehetett rá számítani, és készülni belőle.
Az ominózus eset: az amúgy tényleg nem rosszul játszó Vavra kapott egy búrát Brigitől, akit megviselt, hogy kimondatlanul, de mégis "sapkás köcsöggé" vált, ezért kőkeményen visszavágott. Idáig még érthető is a sztori, csakhogy a bírók - ki tudja miért (persze tudjuk miért) - még csak egy sima faultot se fújtak.
Így aztán az igazságos 55-62 helyett 58-60-nal ért véget a 3. negyed.
Még innen is nyerhettünk volna, de ahelyett, hogy az előbbi eset feltüzelte volna a csapatot, nyuszik lettünk és rengeteget hibáztunk.
Sőt teljesen eszetlenül, már mikor lehetett látni, hogy elúszik a hajó, csináltuk a fölösleges egészpályás letámadást, ami egy nyeregben lévő csapatot sosem fog megzavarni - viszont sikerült a különbséget tetemesre feltornászni.
Szabcsi miért nem kap feladatot? Nekem úgy tűnik, hogy meccs közben Ő is csak egy néző. Ez luxus.
A Vásárhelyt erőből le kell nyomni. Nagyon határozott ponterős támadások és beton védekezés kell. Döntsük el már az elején a meccset! Az első negyed végén úgy menjenek kisszünetre, hogy halvány esélyét se lássák a győzelemnek!
Szeretnék végre egy harapós Albát látni!