Mi is voltunk, de elég régen, kb. 12 éve, úgyhogy szálloda, közlekedés stb. témában eléggé elavultak ismereteim. Meg amúgy sem vagyok olyan rendes, mnt itt egyesek, hogy felirogassak,- megjegyezzek dolgokat. Viszont a Rijoha vörösbor, a sangria, A Veterano konyak ízét, mintha még mindíg érezném...:))) És a sör is jó (Estrella)
A látnivalókat, meg úgyis megtalálod:)))
De ha valaki az Északi részen kóborol, az Pamplonát ki ne hagyja! Na nem a bikafuttatás miatt, az spec. nekem nem nagy szórakozás lenne, elég a TV-ből. Nem véletlen, hogy a spanyolok így aposztrofálják nagy szerényen Pamplonát: IRUN (A VÁROS). No1! Hát az óváros felejthetetlen, ha egy "ejtőzős" éjszakát akarsz. Minden ház kocsma, ha jól emlékszem, 20000 állandó lakosra jut 1200 kocsma. És milyenek!
Aztán lehet továbbmenni Bilbaóba, (Guggenheim múzeum) San Sebastianba. Ezek persze már baszk felségterületek, kik meglehetősen mogorvák a katalánokhoz képest. Én innen Franciaországon keresztül fordultam Andorra felé, majd nem a Barcelonai főúton, hanem egy mellékúton, -mely szédületesen hangulatos- Tarragona felé értem vissza 5 nap után a bázisomra Miami Platjára. Jó vóóóóóóót!