vimester
2007.02.25
|
|
0 0
323
|
Kedves Ati356
Hogy konkrétabban válaszoljak a kérdésedre már nem okoz akkora gondot számomra a
hittel való együttélés mint korábban mert egyre biztosabban tudom-érzem hogy nincs
ellentét logika és hit között mintsem azt korábban gondoltam magam is. Mint ahogy
kivettem a hozzászólásaidból egy érző,igazi kutató „észembert” ismertem meg Benned,
akit nem hagynak nyugodni a világ valós-vélt ellentmondásai. Egy kicsit emlékeztetsz
saját ateista kutató „észember” korszakomra. Valójában az keltette fel a figyelmemet
Veled kapcsolatban hogy milyen kedvesen szólítottad meg d-and-ita –t, ezt a csodálatos
teremtményt „észember” létedre. Amennyiben érdekel szívesen megosztom veled egy
Hozzád hasonló „észember” tapasztalatait a „hittel” kapcsolatban. Ennek fényében
talán közelebb kerülhetsz a hit vélt paradoxonai megértéséhez anélkül hogy el kéne
hagynod a józan eszedet. Saját példámon tudom hogy ez igenis lehetséges, de csak
bizonyos feltételekkel. Remélem hogy korábbi hozzászólásaimból kiderült Számodra
hogy nem egy érveket mellőző vakhitű ember vagyok hanem olyasvalaki aki mind a
racionális, mind a hit világában szerzett tapasztalatokat. Ha úgy döntesz hogy kész vagy
belemenni egy ilyen párbeszédbe, akkor viszont előre figyelmeztetlek hogy ne várj
tőlem kétszavas válaszokat mert nekem is hosszú évek(évtizedek) kellettek ezen
tapasztalatok megszerzéséhez.
Most olvasom mielőtt elküldeném ezt a választ, a 287-es összefoglalód felhívását.
Azért hogy ne ijesszelek el előre a párbeszédtől bemutatom hogy tudok 1 szavas
feleletet is adni: Igen! :))
|
Előzmény: Ati356 (226)
|
|