Volt még egy kis szépséghiba:
A kereskedőnél Lacsi sedan 1,4 bordó kiállítva. Páromnak megtetszett a szín -előző 3 kocsim mind más színű, de jól eladható volt, mondtam most te választassz. Ennekutána úgy rendeltem, ezt a kocsit kérem de 1,6-os motorral (betű szerint pontosan így mondtam mutatva az 1,4-esre!)
Szerződésben X4ms53C típus (ez volt akciós), kérdésemre monta az értékesítő, hogy ugyanazt a autót rendeltem, hajón van még összesen 4 db, ebből 1 bordó. Nem készültem vásárlásra, így pontos előkészítés nem lévén- elfogtam a típusjelet.
1 hét múlva már szállítottak le a Nubira orrú Lacsiból chevi márkajellel és közölték az enyém is ilyen lesz, nem erről volt szó -morogtam-de az akciós összegért elfogadtam a helyzetet, a későbbi Melange is 53C volt. A TV-ben is Lacsi orral reklámozták az átalakuló Nubit. Az ajánlatok között szerepelt rögtön az "írjunk új szerződést" akció a kereskedő részéről, a régi tépjük össze! Erre nem voltam kapható és ügyvédi tanácsra tartottam ki a végletekig. (jogi esetekben nem akartam szerepelni és a foglaló elvesztése is tét volt a forgalmi eng. átvételéig az ügyvéd szerint). A szerződés szövegezése alaposan körülbástyázta a kereskedőt a vevő rovására, csak az maradt ki, hogy mi van akkor ha az eladó nem tud teljesíteni!
Más esetben, mert többször előfordult és fog is hasonló - a kereskedő nagyvonalú ajánlatot tett, és nem kellett többször a GM ügyfélszolgálatnak sem szabadkozni a kereskedő logisztikai hibája miatt. Úgy gondolom ma is, hogy részemről minden jogi megoldás végig nyitva állt, és más ezt végig olvasni dióhéjban meg végigcsinálni. A kereskedő elesett 2 autó árrésétől- ~ennyi a vesztesége.
Rövid akartam lenni, de még egy megjegyzés: hitel felvételkor a hiteldíjmutató is üzlet a kereskedőnek...
További szerencsés AKCIÓT a leenedő tulajoknak!