Az erős játékos
Székesfehérvár - George Banks távozása után érkezett az Albacomp csapatához az amerikai-holland állampolgár, Gerrit Brigitha. Kecskeméten mutatkozott be, és azóta úgy tűnik, jó vásárt csináltak vele.
Gerrit Brigitha amióta itt van, 4 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Kecskeméten 32 percet játszott úgy, hogy előző este érkezett, és egy edzésen találkozott a társakkal, de nyilván azt sem tudta még akkor kit, hogy hívnak. Szerzett 11 pontot, lekapott 8 lepattanót és 16 IBM-pont került a neve mellé. Sopronban 8 perc jutott neki (Góbi és Bencze remekelt azon a napon), 8 IBM-pontot gyűjtött, ami tartalmazott 4 pontot, 3 pattanót. A Kaposvár elleni bajnokin 33 perc alatt dobott 17 pontot, 6 lepattanó tapadt a kezéhez, teljesítménye 27 IBM-pontot ért. Debrecenben 28 percig koptatta a parketettet, 15 pontot jegyzett, ehhez járt 9 lepattanó, és 21 IBM-pont. Jó játékos, aki amellett, hogy kiváló a viszonya a labdával, ugyancsak nagy harcos.
- Tudom, ki volt az elődőm. George Banks jó kosárlabdázó volt, de nincs rajtam nyomás amiatt, hogy hú, tudom-e pótolni? Más típusú játékos vagyok, mint ő. Szerencsére sok jó kosaras van itt, és közösen alkotunk jó csapatot, amelynek én egy tagja vagyok. Teszem a dolgom minden találkozón - mondta.
- Mi az ön számára a kosárlabda: játék, küzdelem?
- A kosárlabda kemény, fizikai játék, amelyhez nagy fizikum kell. A meglévő erőmből, fizikumomból adódóan az erőt igyekszem használni a mérkőzéseken, ugyanakkor roppant élvezem magát a játékosságot is.
- Önt mindenki nyitott, kedves emberként ismeri. De a kosárlabdában már ütnek is. Ezt hogy viseli el?
- Más a pályán kívüli és más bent a pályán a viselkedésem. Tényleg jó kedélyű ember vagyok, de csak a pályán kívül, civilként. Amikor meccset játszunk, ezzel a mentalitással nem lehet komoly eredményt elérni, a 4x10 perc alatt harcolni kell, mégpedig a lehető legkeményebben!
- A palánkok alatt legtöbbször Benczével kell együtt harcolnia. Már érzi a csapatot, a társat?
- Bencze Zolival ideális párost alkothatunk, remélem, Zoli hamar egészséges lesz. Mindketten szeretünk, tudunk passzolni, aztán szeretünk nem csak a palánk alól, de távolabbról is dobni, ezért úgy vélem, nehezen tudnak majd semlegesíteni bennünket.
- Mi tart a nagyobb erősségének: a pontok szerzését, vagy inkább a lepattanók szedését?
- Szeretném azt hinni, hogy mindkettőt. Ami biztos: közel állnak hozzám.
- Eddig pályafutása során volt már bajnok?
- Amerikában a Michigan egyetem tagjaként kétszer is nyertem konferencia bajnoki címet, de Európában még nem. Ideje lesz már. Mondjuk most, Magyarországon, az Albacomppal!
Legyen...
FHM |