tigra 82
2007.02.22
|
|
0 0
675
|
A kocsi alatt láttam vízfoltokat.Ezzel igazán nem is foglalkoztam.Csak azt vettem észre,még mikor csak nézegettem az autót hogy 100 fokig felmegy a hőfok.Ekkor még nem gondoltam semmi rosszra mert egyből bekapcsolt a ventiátor.Gondoltam ennyinél kell bekapcsolnia, mert a haverom mondta az opel üzemi hője 95 fok.Később észrevettem hogy hiába hajt a ventilátor csak nem akar a vízfok lehülni.Ekkor felhívtam egy ismerősöm s kértem nézzük meg.De odáig már nem jutottam el mert a zöld kártyán hiába ment a venti,már nem bírta a nyomást a rendszer és eldurrant.Ezután néztük át komolyabban az autót.A termó belseje félig ki volt pakolva(ezt már buherálták ezek szerint).Egy zsír újat vettem bele de ezután sem volt az igazi.Mindent átnéztünk és csak a hengerfej tömités maradt hátra.Az volt a hunyó(az is).Ekkor kivettük a hüttőt és átmostúk.Feltöltöttük vízkőoldóval s 3 napig áztattuk.Nem csoda hogy nem volt rendes keringés.A termó is emiatt lehetett buherálva.Azóta semmi ilyen gondom nincs vele s a víz is normális hőfokon van.CSak ezt a rohadt olajat ne enné a motor. |
Előzmény: capogery (670)
|
|