Cromagnon
2007.02.22
|
|
0 0
5436
|
Szia!
Egyébként nekem is ilyen a szuszogó szűrővel a szabadba.Annak idején a Ladáknál is lehúztuk a kartergáz elvezetőt a légszűrőről és cső toldalékkal a szabadba vezettük.Ez kopott motornál azért volt mert felhordta az olajat a légszűrő házba és tiszta olaj lett, nem a leg esztétikusabb.Szerintem a fogasztáshoz semmi köze esetleg a karterből párolgó olaj egy bizonyos kenést ad a pillangó szelepnek.A felni kérdés pedig egy érdekes dolog én nem alakítottam át a furatokat viszont mint a régi szép időkben az acél felnibe be lett toldva 1 coll Co-val hegesztve ezzel most biztos nagy vitát indítok hogy életveszélyes ezzel szemben saját tapasztalat hogy még így is többet kibír egy ilyen felni mint a könnyűfém. Nem kell állandóan görgőzni nekem már 3 autómon volt ilyen a Bp. utcákon és bevált.Sőt még a gumisokkal is vitába keveredtem hogy ilyen felnit lehet-e használni szerintük nem de ők ki sem próbálták csak amit hallottak másoktól.De még egy csavar a történetben a tehermentesítő gyűrű kérdése.Ugye a könnyűfém felniben mindig van sokszor műanyagból. Kérdem én mit tehermentesít egy 1-2mm vastag műanyag gyűrű amire ha ráterheljük az autót talán szét is megy.Esetleg csak központosítja a felnit a felszereléskor.Mi történik akkor ha például egy acél felnit akarunk feltenni az autóra aminek a közép furata nagyobb mint az autónké.Na már csak azért is mivel régebben az autók egy részénél nem volt tehermentesítés például:kis Polski aminek voltak teljesen teli felnijei közép furat nélkül ill. Dacia vagy VW bogár aminél meg épp csak a kerékcsavarig tartott a felnije még is sok ezren közlekedtek így? |
Előzmény: R*R (5434)
|
|