Sült föld -> nem nevetenk. Egyes könyvek is javasolják, nyugodtan használd. Én az én földemet pl. egy napig gőzöltem. Nyugodtan vessél palántát kis cserépbe, vagy tejfölös pohárba, a pohár aljára egy kis lukat vágj. Abba vessél 1 cm mélyen két szem magot. Az egyik biztosan kikel. Így majd nem kell tűzdelni. Takarni nem fontos. Arra vigyázz, hogy lehetőleg fény legyen elég. Agyon nem kell öntözni, inkább abba a tálcába legyen kevés víz, amiben a pohár áll. Salátát hagyd a francba, azt már vetheted helybe az üvegházba. Pohárba paradicsomot, paprikát vessél. A Te üvegházadba elég kb 6 tő paradicsom, 8 tő paprika, és még lesz hely 1-2 tő uborkának is, amit felfuttatsz. Ami zacskó magot megveszel, jó lesz még két évig. Amit kaptál borsót hagymát majd kinntre kell tenni. Hagymákról írtam kicsit lejjebb.
Vetésforgó legegyszerűbben, néhány sorban: Területet három egyforma részre oszd. 1- gyökérzöldségek, hagyma, retek, cékla, 2. saláta, paprika, paradicsom, -3. uborka káposztafélék, burgonya. Ha tudod a 3-at trágyázd, és utánna minden évben eggyel arrább. Már ez is elég. Bővebben visszakeresve biztos találsz írást.
(HSZ kigyüjtés: Katt a nick nevemre, hkatt a hozzászólásokra, ott a topicra. Itt megjelenik az összes, kigyüjtve. Ezután mentés másként, teljes weblap, és meglesz.)
Nyugodtan tedd be azt a polcot, nem kell mélyebbnek lenni, legfeljebb lelóg a tálca. Ne add fel! Jókedv, reménység, mindjárt itt a tavasz, és akkor mit fogsz csinálni rosszkedvűen:-))?