Szervusz!
Magyar zenéket réges-régen hallgattam (1990 előtt), pl.: AE Bizottság, Kontroll Csoport...stb. 1987 előtt még az Alphaville -re gerjedtem, utánna Depeche Mode, majd 1990 tájékán keztem el Cure -t hallgatni (főképp a Disintegration album hatására). A Cure -ból jött a Siouxsie imádatom: az MTV Cure 120 minutes végén leadták a 'Swimming horses' című Banshees számot a Hyaena albumukról (ezen játszott Robert is), és nagyon bejött. Megvettem a Siouxsie majd Creatures lemezeket. 1998 tájékán álltam rá a Dead Can Dance -re. Ők egy nagyon nehezen gyűjthető zenekar: rengeteg közreműködés, filmzene vagy csak koncerten játszott számuk van.
A 69Eyes szövegei első hallásra túl egyszerűnek tünnek nekem. A zenéjük illetve az énekes hangja is sablonos számomra. (Bocsánat a kritikáért.)
Hallgatok még Cocteau Twins -t, Nirvana -t, Cranberries -t, Camouflage -t is, úgyhogy elég vegyes felvágott az ízlésem. Ezek kis túlzással anno mainstream zenekarok voltak. Sokan manapság olyan zenekarokért rajonganak, amikről én nem is tudok.
És az ismeretlenségük nem vonja automatikusan azt maga után, hogy tré zenét játszanak. Sőt!
Na, üdv: András ( http://www.thecure-fan.mindenkilapja.hu )