taormina1 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 953

Sziasztok, holnapra ujjal mutogathat majd rám az egész topic, mert képzeljétek, ma földet sütöttem! Drága föld lesz az: 60 percig sütöttem 250 C°-n. Nagyon büdös égett szaga lett. Nem hülyeség ez? valaki azt mondta, így kell fertötleníteni palántadölés ellen. De most biztos teljesen halott lett. Nem baj ez?

Virágföldböl, marhatrágyából, homokból, perlitböl és tözegböl kevertem.

Il, hiányoltál: hát bizony elkedvetlenedtem egy idöre. Sok év után elöször probálkoztam ismét szobai magvetéssel, 13 cserépbe vetettem salátát, de mind egy szálig kidölt.

Egy csomó mindenben elbizonytalanodtam megint, de már annyiszor elmondtad újra és újra, hogy nem merem újra megkérdezni. El kellett volna tárolni azokat a hozzászólásaidat, most majd kereshetem.

Kaptam egy csomó zöldségmagot, ahogy ígértem, de kevés fajtából sok egyforma van benne. Pl rengeteg borsó és dughagyma, nincs viszont paprika és paradicsom, amit meg már rég vetni kellene.

Na, ha nem írtok valami alarmot, hogy azonnal dobjam ki a sült földet, holnap újra megpróbálok vetni. De ezt se tudom igazán: tálcába sürün tüzdelésre, vagy inkáb 1-2-nként cserepekbe. Ezt a tüzdelést sose értettem, hogy mire való, de aztan egyszer láttam, pont olyan megnyúlt, csenevész növénykéknek jó, mint az enyémek szoktak lenni: akkor a sziklevélig be lehet ültetni és úgy sokkal erösebb lesz.

Aztán meg kell-e fedelet tenni a vetésre? Olyan hamar, pillanatok alatt kiszárad. Ha meg locsolom, kidölnek a víztöl.

Meg mit milyen sorrendbe hova vessek, hogy van ez a vetésforgóval? Tudom, csupa olyan témák, amit ezerszer megtárgyaltatok, mégse tudom igazán.

Az üvegházi polc-projekt, amit kérdeztél, Il, az is szünetel most. Úgy tünik, azzal a konstrukcióval, amit terveztem, nem megy, nem kaptam hozzá olyan tálcákat, amit annak idején föltettettem képen, meg olyan 60x40-es nagy zöldsegesládákat se, amivel pótolni akartam volna. Közben meg találtam azt a kidobott dexion-salgót, amit szintén mutattam már, de az csak 30 cm mély, viszont lehet esetleg többemeletes.

Hát, még gondolkozom, mi legyen. 40 cm mélyseg nem nyúlik-e nagyon be, érdemes-e 2 emeletet tenni egymás fölé, melyik oldalon álljon az egész, a naphoz "közelebbi" vagy távolabbi oldalon? Hát csupa megoldatlan kérdés....