anblock_italia Creative Commons License 2007.02.21 0 0 12039

Attól függ milyen mennyiséget szeretnél hajtatni és hogy van e megfelelő helyed a lakásban a nevelgetéséhez addig, amíg kitehető.

A magokon a gyökérke megjelenése fajtától függően egy-három hét, beülteted földbe őket, míg kibújik két, három hét talán, ez eddig max. másfél hónap, akkor április eleje van, esetleg kitehető már.

De talán nem érdemes a lakásban küszködni vele addig is, mert a szobában kihajtott növénykéket majd szoktatni kell a naphoz.

Én azt javasolnám, és idén én is azt fogom csinálni, hogy március közepén teszem vízbe a magokat, így a földbe ültetése után rögtön kitehető lesz és a napon fejlődhet ki a kis növényke (itt arra a formációra gondolok, amikor csak a parányi fehér gyökérke megjelenéséig tartjuk vízben őket, a régi módszerem szerint, amikor már a vízben fejlődött leveles száracskával ültettem el, úgy nem lenne rögtön kitehető a napra, mert megégne). Több éves tapasztalatom szerint ez lesz a legegyszerűbb és legcélravezetőbb módszer. Az előzetes vízbe tevést azért ajánlom, hogy ne ültessünk esetleg terméketlen magokat földbe, aztán hiába lessük hónapokon át az eredményt. És nem aggódjatok majd amiatt, hogy a víz tetején fognak úszkálni, tudni fogják a dolgukat:-)

Előzmény: Tasly (12038)