il1321
2007.02.21
|
|
0 0
950
|
Két lehetőség között választhatsz attól függően mennyi palántára van szükséged. : Az erkélyládába vetés megfelelő, két sor fér el, a magokat egymástól 3-5 cm-re, kettesével vetheted, ekkor nem kell áttűzdelni, szabadgyökerű, szálas palántot kapsz. Ha sűrűbben veted, akkor mindenképpen ajánlott a tűzdelés, kettesével pohárba, mert enélkül a palánt satnyább, nyurga lesz. Ha nem tűzdeled, akkor ritkítani kell. A kívánt mennyiségre 20-30 %-ot számolj rá. A paprikát én is ikertőben nevelem és palántázom ki. Így tartják egymást, az 1 m2-re eső tőszám nagyobb, így a termés is. Ha az egyik szál kimegy, még ott a másik. A paradicsomot nem szoktuk ikertőben ültetni. Általában 2 szíkleveles kor után szoktam tűzdelni, de ha valamiből csak néhány tő kell, azt egyből pohárba vetem és kimarad a tűzdelés. A földet lehet kezelni gombaölő szerrel, sőt ajánlott is, ha nem biztos az eredete. Ebből láthatod, hogy gyakorlatilag Rád van bízva minden. A szükségleteidnek, és lehetőségeidnek megfelelően Te választod meg az alkalmazott módszert. de lehetőség van az állandó kísérletezésre is. |
Előzmény: k.vili (949)
|
|