aggódom Creative Commons License 2007.02.20 0 0 148

Sziasztok!

A "történetem" a következő: évek óta fennálló emésztési zavaraim vannak, kb 2 éve tapasztalom, hogy néha étkezés után a bal oldalon éles, görcsös fájdalmat érzek, ezzel egyidőben hihetetlenül felpuffadok és ez az érzés 1-2 óra múlva szűnik csak.

A keményítő-terhelés eredménye azt mutatta, hogy a hasnyálmirigyemben elégtelen mennyiségű enzim termelődik és Pangrol25000-t kell szednem. Pár hete folyamatos hasmenéssel küszködöm és azóta ez a fájdalom - a Pangrol szedése mellett - már pár falat után, sőt, néha vízivás után is jelentkezik.

Folyamatosan járok orvoshoz, de a válasz mindig tanácstalanul széttárt karok. UH-ot csinálnak szinte minden alkalommal, sosem mondták, hogy látszana elváltozás a hasnyálmirigyemben. Amikor rákérdeztem az orvosnál, hogy mi okozhatja az enzimhiányt, azt válaszolta, hogy sokminden. Rákérdeztem az idült hasnyálmirigy-gyulladásra, de az volt a válasz, hogy nekem olyan biztos nincs, mert az szinte kizárólag az alkoholista emberekre jellemző. Egy igen jóhírű belgyógyászról van szó, aki mással is kezel és alapvetően nagyon elégedett vagyok vele, de én szeretném ezt a hasnyálmirigy-dolgot kivizsgáltatni, mert a tendencia nem éppen javuló és az állandó fájdalom, hasmenés és fogyás meglehetősen rontja az életminőségemet.

Van valami ötletetek, hogy merrefelé induljak ezügyben? Ahova most járok, az hasnyálmirigy-szempontból elég jóhírű, de házon belül nem szeretnék más orvoshoz kerülni, érthető okokból. Mondjam meg az orvosnak kerek perec, hogy vizsgáljon ki? Már így is hipochondernek tart szerintem :-)

Ja és mégegy kérdés: véres széklet lehet-e akármilyen kapcsolatban hasnyálmirigy-problémával?

Köszönöm, ha válaszoltok!