il1321 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 943

Üdv Vickie! Ha még nem keltek ki a paprikáid és a paradicsomok, én megfogadnám Frint tanácsát, és vennék legalább egy zacskó virágföldet, azt keverném össze a kerti földeddel, meg egy kis homokkal. Így lazább lenne, és az eredmény is jobb lenne. Annál is inkább, mert a szabadföldi palánták termesztésével még nem késtél. Paradicsomot szoktunk ilyen korán vetni áprilisi kiültetésre, mire jönnek a májusi fagyok addigra begyökeresedve, megerősödve állnak készen. De kellő tapasztalat híján csak a májusi fagyok utánra termelj palántát, ahhoz pedig elég elvetni a magokat március eső hetében. A macska paprikából azért elég néhány tő, hacsak nem vagy tűznyelő:-)) Inkább vess néhány tő fehér paprikát, és/vagy GigantF1, vagy Kapia típust. Nem bánod meg. Ezek azok a nagy, húsos pirosak. Megvehetsz egy zacskó magot, 2-3 évig elég lesz, mert addig még kicsírázik.

Cukkínivel meg ráérsz áprilisig, mert melegigényes. A cukkínit én is mindíg palántáról nevelem, mert addig míg kiültetem kell a hely másra. Tapasztalatom szerint a palántáról nevelt cukkíni hamarabb hoz virágot és termést, mint a szabadba vetett, annak pedig erősebbek a levelei.

( én is sűrűn nézem őket ((még beszélek is hozzájuk))) ez pedig teljesen zárójelben: lehet, hogy mi volt városiak jobban vonzódunk a kerthez?

Előzmény: vickie (938)