De ha mar Thomastik huroknal tartunk. Nekem most van 2-3 csomag szoval majd talan a kovetkezo szallitmannyal fogok rendelni. Az Ibanezre fog kerulni amint haza ert (mar talan szamolni is lehetne). De a tobieknek is ajanlom. Foleg azoknak akiknek volt mar tapasztalatuk vele.
Pl, Inch, nem akarod apadat meglepni egy light flatwound szettel. Imadna a lagy tapintasa miatt. Meg esetleg ha mas jellegu hangra vagysz akkor az egyik mandora (KEntucky) rarakhatnal egy ilyet. (Heavyt ajanlom) Igen kinyitja a kreativ vilagat az embernek.
Illetve, TheRover, te jatszottam a mandolamon. Esetleg neked is erdemes elgondolkodni rajta. Tapasztalatbol mondom hogy bivaj jol szolna a Kentuckyn.
Ezek sajna kb 3-4x annyiba kerul mint egy rendes hurkeszlet, de a tapasztalatok azt mutatjak hogy 6-8x annyi ideig jo. (Ez komoly. Ted azt mondja hogy kozep-gyakori jatek eseten neki fel evet bir, hasonlitas keppen a D'Addariora 3 hetet mondott.)
Meg a Zsoltot kellene megkerdezni hogy nem-e kell neki Ball-end Heavy az Ovationre. Ugy tunt neki nagyon bejottek a flat mandola hurjaim.
A tobbieknek akiknek meg nem volt ehhez szerencsejuk. Egy lagyabb, kevesbe eles hangot ad. Kicsit a hagero is alacsonyabb. De nagyon kellemes es muzikalis. Nekem nagyon bejottek mind mandolinon, mind mandolan. Erintesuk szinte mint a vaj. Tok simak a hurok mint a hegedu/bracsa/csello/vagy flat Jazz gitar hurok. Istentelen kellemes rajtuk jatszani. Bar en a LaBellat JazzMandot hasznaltam eddig, de ugyanaz a jellege csak a minosegben marad el messze a Thomastiktol. A mandolin hurja a Thomastiknak egyreszt kb 3x hosszabb eletu, masreszt a Heavy az vastagabb is. Szoval nekem egyertelmi melyik a jobb. Meg teltebben szol. A mandola hurja a thomastiknak 15-16 colos mandolara keszult ezert nem eleg hosszu :( Igy nekem arra csak a LaBella maradt. Na udv nektek.