idosember
2007.02.19
|
|
0 0
1295
|
Én itt új tag vagyok, ezért tisztelettel üdvözlök mindenkit.
Az AIXAM moped, vagy autó? Ezt rövidesen eldöntik.
Az szinte biztos, hogy „könnyű személygépkocsi” lesz belőle. Csak azt nem lehet tudni, ez mit fog jelenteni.
A tervezetre itt a fórumban is utaltak. Itt található:
http://www.gkm.gov.hu/ugyfelszolgalat/e_inform/jsz_tervezetek/kozlekedes/elo_kozl.html?query=1/1975(II.5)KPM-BM
Itt letölthető:
Előterjesztés a Kormány részére a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosításáról (286KB)
Idézek a rendeletből: ….a járművek vezetésére vonatkozó vezetői engedély kategória hazai szabályozásban történő rendezésének szükségességére is tekintettel, a „Könnyű személygépkocsi”, mint új járműfogalom bevezetése szükséges.
Félő, hogy a rendelet megalkotása után ebből az aranyos mopedautóból silány személyautó lesz, vizsgáztatással, zöldkártyával, stb.
Valamit tenni kéne, mert a tavaszi országgyűlés ezt is tárgyalni fogja. Én biztos írok levelet a GKM.-nek (tudom, más is). Nem ártana azért, ha véleményeinket, elérni kívánt céljainkat egyeztetnénk, és módot találnánk arra, hogyan lehetne elérni, hogy ez a jármű megmaradjon olcsó fenntartású városi mopedautónak.
Megjegyezni kívánom, hogy én szívesen lennék egy mopedautó tulajdonosa, de nem szeretnék magamnak egy mindenféle kötelezettséggel terhelt könnyű személygépkocsit.
|
|