Szervusz eruc!
Az 'aktívos' gyerekről nem tudom, hogy hülye -e? Mindenesetre Ő is kb. 120 koncerten volt idáig s szemmel láthatóan spanja lehet Robinak. A 2002 -es koncert után készült kis videóján az látható éppen amint a kissé másnapos Roberttel várakoznak a reptéren. Mutatta a plakátjait a csóka...érdekes, én a plakátokra annyira nem gerjedek be. A ritka lemezek ennél sokkal jobban érdekelnek.A lemezeit ellenben nem mutatták.
A 2004 -es MTV Icon fanography részében is volt egy-két rajongó, akik mutogatták a ritkaságaikat. A magyar fanok közül is találtak volna legalább ilyen emberkéket.
Ami a koncertszervezőket illeti: ezek csak a pénzre mennek, marhára nem azt nézik hogy Téged szórakoztassanak. Ha egy együttes nincs már a csúcson, nekik már nem éri meg elhozni őket. Mindig az aktuális 'futó' bandákat hozzák csak ide (lásd most: TOKIO HOTEL) Lehet, hogy hülyeség most amit írok -sőt biztos: a Wild mood swings albumban sokan csalódtak,na meg azalatt a 4 év alatt amit várni kellett rá, új trendek jöttek. A 'dark'-hullám lecsengett. Az albumban való csalódottság viszont a Cure-fanok számát nem apasztotta le és különben is: a turnédátumokat már azelőtt lekötötték feltehetőleg, hogy az album megjelent volna. Konklúzió: A MULTIMÉDIA egy gyökér banda!!!
Kicsit most én is 'off' -olok, ha nem gond.
Szóval, biztos akadnak jó páran akik tisztában vannak azzal (pláne akiknek megvan a SIOUXSIE AND THE BANSHEES: Downside up B-side gyűjteménye), hogy a 'Whole price of blood' című számban Robert Smith szitáron játszik. Ez a szám 1987 -ben jelent meg a 'Song from the edge of the world' 7" -en és 12" -en, de még a Hyaena album felvételei alatt lett rögzítve majd egészen 87 -ig felhasználatlan maradt.
Másik: a THE ASSOCIATES lemezen való közreműködéshez kötődik.
Megvettem az eredeti bakelitet is, azon csak azt írták, hogy 'backing vocal by Robert Smith'. De hogy melyik számban is, az marhára nem derült ki. Hallgatva a felvételt több számba is hallani véltem a hangját, az egyik szám elején meg valamit mond az énekes srácnak. Aztán 2005 -ben kiadták a remasterelt CD változatot, benne a szövegköny eloszlatta némileg a ködöt. "Legend had it that The Cure's Robert Smith trailed his new label mates to the studio once they walked off the tour, and played some guitar on the album. He categorically did not, says Alan Rankine, but rather at Billy Mackenzie's typically spontaneous whim and invitation, did provide backing vocals on the record's original closing song 'A.' ." Tehát a dal amiben énekel Robi: az 'A' című. Én még a 'Would I...bounce back' című számban vélem hallani Őt. Ha felnézel a hivatalos Cure website -ra, annak diszkográfia részében az Affectionate punch 7" van megemlítve, B-oldalán a 'You were young' című számmal...de szakadjak meg, ezekben nem hallom Robit.
Bocsi' a kitérőért!
András