Sziasztok!
Én is készülődök a szezonra.
Megvettem a magokat idén három fajtával fogok próbálkozni:Marmande, San Marsano és a legfontosabb a Lugas F1. Mindegyikből 6-6 palántára lesz szükségem. A támrendszert Frint tanácsai alapján készítettem el, amiről később fogok kitenni képeket.
Ez lesz az első palántanevelésem és balkonládában (ablakon belül) fogok az ültetéssel próbálkozni a munkahelyemen. Mini üvegházat alakítok ki a ládából amiben tőzegcserepekbe fogom ültetni a magokat március elején. Az az elképzelésem, hogy a ládát teljesen feltöltöm perlittel(vagy macskaalommal) kevert palántafölddel és ebbe süllyesztem a szintén feltöltött tőzegcserepeket. A talajt orthociddal fogom kezelni palántadőlés ellen és reményeim szerint a stabil, kb 20-22 C0 -on remekül fognak fejlődni a palánták. Minden cserépbe 3 mag kerül és a leg életképesebb marad meg. Tűzdelni nem szándékozom, az egyetlen átültetés a kipalántázás lesz.
Sajnos nincs balkon a munkahelyen ezért a kiszoktatást még nem tudom hogyan oldom meg, mert a telek vidéken van és ott csak rövid időszakokat töltök, de arra gondoltam, hogy a kiültetés előtt néhány héttel világos de fűtetlen ablakban helyezem el őket és a kiültetést május elejére időzítem, amikor lesz egy hetem a ki-be hordozásra. Végül, ha nem járok sikerrel ennyi palántát még meg is tudok vásárolni, persze az lenne az igazi, ha a teljes növekedés az én munkám eredménye lenne.
Mindenkinek sok sikert az új szezonhoz: TAF69