lzleo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1709

""A C-vitamin napi ajánlott bevitele átlagember számára 60mg."
Ez egy oltári nagy baromság és halál közeli állapot." -

Azért túlzásokba ne essünk. Tudom, hogy a 60mg már régen elavult értéknek tekinthető, de amikor először "még agyatlanul" elkezdtem edzeni középsulis koromban, akkor semmiféle táplálékkiegészítőt nem fogyasztottam, sem fehérjét, sem vitamint, semmit. A táplálkozásom jelentős része fehér kenyér, "húsmentes" felvágottak, és sajt volt, ja meg sok-sok majonéz, ketchup. Kedvenc vacsim volt tejföl, kakaóval és sok cukorral felturbózva, fehér kenyérrel vagy kaláccsal. A húst leginkább rántva szerettem hasábburgonyával. Gyümölcsöt szinte nem is ettem, ami vitamin belém került, az a nagymamám főzelékeinek köszönhető (abból is csak azért ettem egy keveset, mert anyámék mindig tukmálták, hogy ha már főz ránk minden nap a nagyanyám, akkor ne legyünk már akkora tahók, hogy otthagyjuk az egészet). Ettem sok csokit, ittam sok kólát, tovább nem részletezem. Lényeg, hogy ilyen szemét táplálkozás mellett sem haltam bele heti 4 edzésbe, és hozzáteszem, hogy mégcsak beteges típus sem voltam. Szóval az tény, hogy a vitaminok nagyon fontos szerepet töltenek be az emberi szervezetben, de azért nem történik tragédia, ha nem tolod be a 8g-ot naponta. Szerintem a Multi-X egy elég korrekt vitaminkészítmény, nem hiszem, hogy elszámolták volna magukat, és véletlenül csak a 15-20%-át kalkulálták a szükséges C-nek. Azért annyi, mert nincs értelme sokkal többnek. Ha beszedsz mellette napi 3-4db C-500-ast, tutira rendbe vagy. A napi 3g-nál több C-vitamin csak felesleges "pisifesték".

Előzmény: bugi68 (1706)