Paleokrites Creative Commons License 2007.02.19 0 0 108
Nos Kedves D-and-ita!

A BŰN szó egy gyüjtő fogalommá tették, mint a parázna szót stb. A keresztény erkölcsi szabályrendszer sem egységes a bűn megítélésében...., sőt a bibliai elvek írásmagyarázói egyenesen saját önkényes értelmező kódokat használnak... !

Nos én mint " teremtmény " /????/ nem ismerhetem meg " teremtőmet" ki mondta ezt neked, a bibliából következtetted, a lelkészed, netán az ösztönöd súgja?
Nos Isten kijelentette, hogy az ember olyanná vált mint Ő...., kivéve az örök életet...., tehát ugyan úgy tud az ember alkotni, teremteni és létrehozni dolgokat, mint Isten...., ha nem oly mértékben is, de tud a biblia szerint!
Sajnos nem tudok emlékezni Luciferi lázadására, hisz ott sem voltam...., bár írodalmi eszközökkel kidomborított egy történetet.... a megírója...., de ő sem volt ott...., mintahogy a Hableány fésűsasztalánál sem voltam jelen, így ezek a történetek sem bizonyító erejűek a maguk nemében, csupán tanmesék....!
Jób könyve egy pogány irodalom tantétele, amit a zsidóság velevett a kánonjában... Ott pl. a Sátán Isten fiaként szerepel! Több istenfiú található és nem egy, mint a kereszténység adaptációiban a jézusi istenfiúság!
Kinek van igaza?
Szerintem nincs két út, NINCS KÉT ÚT, CSAK EGYETLEN ÚT VAN, AMI A SÍRHOZ, SÍRBA VEZETI AZ EMBERISÉGET!
vAN ALTERNATÍVA, kérdés melyiket választja az ember, a jó döntések , avagy a rosszak vezetnek....?
Nos az ember valójában soha sem lázadt fel Isten ellen...., nem is tehette, teheti meg, hisz valójában senki nem is ismeri, még Jézust sem, akkor hogyan is állíthatod ezt?????, csak a vallásidealizmusból utóértelmezve!

Én meg azt sajnálom, hogy nap, mint nap istenek, sátánok, démonok, ördögök, ufók, szellemek, stb. létezését tapasztalgatják....., megszokásból, beidegződésből, phanteista felfogással, avagy " mindent istenek irányítanak, még a lépéseket is, a sorsokat is és a történéseket is" pszihianalizáló módon, akarattal, avagy kényszerből...., az elfogult, megfélemlített, minden csodának és isteninek elhisző különböző vallásokban éldegélő hívek....., de ettől még tévedhetnek egy nagyott!

Úgy látom, hogy te is különféle vallásirodalom hatásai alatt vagy, jelenések könyve, Dániel írásai, keresztény misztériumok, és egyéb prófétikus álmok, képzelődéásek, avagy megtervezett gondolatok tudatmódostás folyamatában...., de te ettől érzed különleges kiválasztottnak magad, , min oly sokan hasonlóan...., nemde?

Istennek nem kellenek az ajtók, a vesék és szívek vizsgálója oda megy ahova csak akar, azt tehet az emberrel amit csak kedve diktál....., így snafu az a jelenséges hangulatkelltés, hogy Isten kopogtat és ha megnyítja az ajtaját akkor bemegy...., na ez az a rész, amikor ámítják magukat, avagy másokat altatnak a hívek!

Mintha te Isten helyébe képzelnéd magad, szinte többet tudsz róla, mint Isten magáról? Csak nem egy írásból, gondolatolod?
Miért mondod, hogy Isten mit is akar, hiszen ez személyreszabott dolog...., ki ki magánügye és nem pont minden a " közös" ügy!

Eszem ágában sincs meggyőzni senkit, főleg azokat nem akik eleve elzárkoznak a valódi tényektől és igazságoktól...., az olyanokat akiket egy teológiai intézmény szellemi vezetősége vezet! és nem az élő egy ISTEN!

Ü: Paleo
Előzmény: d-and-ita (104)