Kedves Paleokrites!
Ne csak egyet mondj és bármennyit mondhatsz. Én soha nem foglak elítélni, ezt egyedül Isten teheti meg, ő ítél meg minden embert. /engem is!/ És mint a törvényeknél, úgy itt is igaz, a törvény nem ismerete nem ment fel az esetleges bűnösség alól. Azaz attól, hogy nem tudtam róla, nem ismertem el/fel attól még a bűn bűn marad.
Első mondatod önmagának mond ellent. TE mint teremtmény, a termetődet soha nem ismereheted meg egészen, töviről hegyére. Mert ha megismernéd, megértenéd, és felfognád, magad is teremtővé válnál, holott nem vagy az. Emlékezz lucifer lázadására, és mint bukott angyal tevékenykedik most. Igaz ettől még önmagában sokkal többet tud a legokosabb embernél is, de ettől még hamis, hazug személy marad, aki Istennel szemben elbukott és újra el is fog. Hisz még meg sincs kötözve, s majd ha megkötözésének ideje a végéhez ér akkor lesz a végső csata. De csak egy győztes lesz, Isten! A Seregek Ura!
A gonosz eredendően gonosz. NIncs olyan, hogy Istenhez fohászkodom és a gonosz válaszol, vagy hogy ez tartósan így maradjon - ha én magam mindent megtettem, és az Ő utain járok és betartom az Ő törvényeit... - lásd a már idézett JÓb történtetét.
Igen, ez igaz, hogy a keresztyének/keresztények sem érinthetetlenek, mint ahogyan JÓb sem volt az... Igen, köztük is voltak, lesznek betegek, sőt őket is megölhetik, és bárminek áldozatul eshetnek. A kereszténység nem egy tuti tipp a túlélésre... KÉt út van, az egyik a pokolba vezet, azaz örök kárhozat a másik pedig Istenhez. Te döntesz, ha fellázadsz azzal inkább az elsőt erősíted és valószínűsíted...
Fordísd meg a kérdésed. Ha te vagy a mindenható, az egyik teremtményed fellázadt, és azt látod, hogy a te kis teremtettjeid inkább neki hisznek ahelyett, hogy benned biznának mit tennél? Ott van pl. a rákos beteg esete, ha hívő nem példa e mindazok előtt akik azok, hogy még inkább megerősödjenek és nem példa-e azok előtt akik nem hívők, hogy Isten vele volt végig a betegsége alatt, és nem engedte, hogy meginogjon, és épp az ő türelemmel viselt betegsége és halála az ami Istenhez vezethet sok-sok embert. Épp ezt fogja majd tenni az antikrisztus is, ha feltámad és hamarosan eljön, meg van írva, hogy a választottakat is megtéveszti majd, sokakat... Így a te álalad említett csoda várás és mindenki gyógyuljon meg, és tűnjön el a gonosz is ezt erősíti... Isten azért mindenható, hogy segítsen rajtam, tegyen meg mindent értem, elvégre is, minek teremtett ha nem figyel rám és amúgy is, ha én lennék Ő akkor majd én másképp csinálnám...
Persze ezt nem én mondom, hanem azok akik nem hisznek Benne. Amúgy is meg van írva, hogy Átkozott az az ember aki nem hiszi, hogy jó következik.... Így azzal foglalkozni, hogy most mi van és mennyi a szenny, igazából felesleges, ez is meg van írva, és azért teszi a gonosz, hogy megosztást szüljön...
Ádám és Éva eredendő bűnével hatalmazta fel a sátánt, hogy azt tehet immár amit akar, mert nem kellett nekik Isten, maguk is azzá akartak válni... S azért küldte el a Fiát, JÉzust, hogy ezt, az ember bűneit elmossa, de nem mindenkinél, csak annál aki hisz Őbenne...
ÍRod: Istentől csak az a hiteles, amit Ő személyesen mond, a többi csak megszívlelendő, avagy átgondolandó kategória!
Sajnálom, hogy nem hallod, nem tapasztalod, nap mint nap a létezését. Ezen én nem tudok változatni, ha bezárod az ajtót, akkor Ő nem tud és nem is akar bemenni, hisz azért is adta a szabad akaratot neked, hogy te hozd meg a döntést.
Egyébként amiről írtál, az épp a démonok kedvelt területei, hogy sugdosnak az emberek fülébe, s elhitetnek velük dolgokat. Pedig csak el kellene csendesedniük, és megvizsgálni, hogy vajon egyezik-e, egyezhet-e a Mindenható akaratával...
EGyébként számomra nem az irathalmaz a mérvadó, bár tagadhatatlan, hogy a Biblia igen előkelő helyen van az életemben.
MÉg számtalan dolgot írhatnék, de nem akarom és most nem is tudnám. Bocsánat érte.
Nekem is évek kellettek mire rájöttem, hogy csak egy út létezik, és bárki beszélt bármiről az évek során, nem tudott meggyőzni engem sem... Így némileg szomorú vagyok, hogy én sem fogok senkit meggyőzni, de nekem ezzel nem kell foglalkoznom. Csak azzal, hogy ami tőlem telik, s lehetőségem van, indíttatásom, Istentől jövő útmutatás, azt megtegyem késlekedés nélkül. De mint teremtmény én is tévedhetek és ez be is szokott következni. De tudom, hogy a hiba bennem van, mint teremtményben, s nem a Teremtő, a MIndenható az, aki hibázik/zott...