d-and-ita Creative Commons License 2007.02.18 0 0 102

Kedves Ati356

Aki hittel él, az is megvizsgál mindent, mint ahogy benne is van, (az általad is említett számtalanszor átírt Bibliában) "Mindent vizsgáljatok meg, ami jó azt tartsátok meg, ami rossz azt vessétek el."

Elfogadom a tényeidet, mint ahogy azt is, hogy egy csomó, kereszténységgel kapcsolatos írás nem került bele a Bibliába. Erre azt mondom okkal. Elolvasni el lehet, elgondolkodni is, sőt... A döntést pedig te magad hozod meg azáltal, hogy elfogadod, avagy elveted. A Bibliával is ugyanez a helyzet, ha neked semmit nem ad, és azon gondolkodsz, hogy vajon eredetileg mi lehetett benne és az hogyan módosult az idők folyamán, azt is megteheted, hisz neked is, mint minden teremtett lénynek szabad akaratod van.

Egyébként sok tekintetben mindannyian hitetlen Tamások vagyunk, én is és ti is. Mindenki személyesen szeretné megtapasztalni Isten létezését, és azt, hogy hozzá szól, hogy vezeti, hogy megtapasztalhassa mindenhatóságát. Ezt is megértem.

Az általad hozott példák engem nem győzött meg Isten nemlétéről és a kerszténység, mint tévút és hamis tan valós voltáról.

Előzmény: Ati356 (87)