taormina1 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 926

Az az igazság, hogy az üvegházban olyan kicsi a hely, hogy sajnálnám olyasmire pazarolni, ami szabadföldben is remekül boldogul, mint pl. saláta, petrezselyem, zeller. (Hacsak nem nagyon rövid tenyészidejűek, mint a retek, ami különben már jócskán kikelt.)

Nem vagyok benne biztos, hogy gomba okozza a problémát, nekem úgy tűnik, egyszerűen úgy fölnyurgul, hogy nem bírja el a saját súlyát.

Dughagymának a tanácsodra nem a rendes dughagymát dugtam le, hanem a tavalyról eltett, maréknyi sonkahagymát, ami kb.4-5x2 cm nagy volt.

Tavaly a szőlő mellé dugtam le egy sor dughagymát, de mikor fölszedtem, alig volt nagyobb, mint mikor ledugtam. azt hiszem a trágyázással (ill. annak hiányával) lehet a baj.

Ezzel különben is van egy ergonómiai probléma, ami most az üvegházat is érinteni fogja. Alapból nagyon rossz, kötött világos talaj van nálunk. Az üvegházba ugyan behordtam egy csomó finomságot (marhatrágya, fürészpor, tavalyi komposztmaradék), de ez mostanra valahogy elenyészett és kiütött a régi rossz talaj. A komposztot viszont csak később tavasszal szoktam átforgatni, minél később, hogy legyen ideje még érni; így is nagyon csekély a felhozatal.

Ezáltal viszont a korai vetés még nem részesül az áldásból.

Előzmény: Flanell (923)