"Halászléhez azonban csakis testes vöröseket iszom."
Ezt rosszul teszed. Testes vöröset vadakhoz, marhához vagy pár liba-kacsa ételhez iszik az ember, a halászléhez könnyed vöröset, mint -ahogy írták is- pl. a Kadarkát. A nehéz, testes bor teljesen elnyomja a könnyed hal karakterisztikáját és ízélményét, ezért nem ajánlott. A Kadarka tipikus szekszárdi bor, de nagyon jó minőségben állítják még elő több dél-magyarországi borvidéken is, ezek közül érdemes választani. Még egy gondolat: nemes kadarkát semmiképpen ne válassz, mert az minden, csak nem kadarka;)
Ha olyan hiperbe jársz bort választani, ahol csak egy féle kadarka van, akkor keress kékfrankos rozét, az is nagyon jó a halászléhez. Tudom, írtad, hogy a rozé nem jön be neked, de egy próbát -hidd el- megér. Halászléhez félszáraz rozét válassz, és a rozé mindig friss bor, jelen esetben 2006 előttit ne tegyél a kosaradba, mert az már nem az igazi. (a hiperekben előszeretettel adják a 2003, 2004, 2005-ös évjáratúakat, nem véletlenül...;)
A Lidl-ben pedig van egy elég jó spanyol vegyes tájbor (Tempranillo) az is megy a halászléhez.
A hiperekkel nekem -bor szempontból- általában az a tapasztalatom, hogy csak ritkán tudsz jó minőségű bort megfelelő áron kifogni, ezeket általában ott föléárazzák, azaz jóval drágában árulják, mint ha bárhol másutt vennéd meg.
Üdv: dy