Flanell Creative Commons License 2007.02.17 0 0 914
Igen, tudom, hogy vannak, akik nem szeretik forgatni a földet.
Elképzelhetőnek tartom, hogy bizonyos talajtípusnál (pl. homokon), és bizonyos művelési módnál azzal a módszerrel is nagyon jó eredményt lehet elérni.

Azért én általánosabbnak a forgatós módszert tartom, én úgy tudom, hogy a felső 10 centiben vannak igazán tápanyagok, mert oda kerül a trágya, meg az tud átlevegőzni, ott alakul a növények által felvehető formára a tápanyag. Az alsó rész tömörödött, halott. A konyhakerti növények többségének gyökere az alsó rétegbe megy. Főleg, ha nincs rendszeresen öntözve.
Ha szántatom, akkor a jó minőségű rész alulra kerül, oda, ahová a gyökerek igyekeznek. A felső rész pedig már a tél folyamán elkezd feléledni, és a következő év során az is telítődik humusszal és tápanyaggal. A következő évben az lesz lefordítva.
Előzmény: taormina1 (912)