d-and-ita Creative Commons License 2007.02.17 0 0 84

Ja igaz, az is meg van írva, hogy mindent nem kellene elhinni...., Istent éppen ugyan úgy nem ismered , mint az összes keresztény ember a szentháromságos atyafityulaszentszelemkreációt, de beszélni és átvittértelmezni azt lehet....
A biblia éppúgy nem hiteles, mint a máig írt bizonyságtételek öszesége istenről!
Akkor mi alapjén is döbtöd el, hogy Isten mit is akar?

Kedves Paleokrites!

TUDOM, hogy Istent nem ismerem és nem is fogom. És bevallom ez nagy békességet ad nekem. Meg van írva: "Az én utaim nem a ti utaitok, az én gondolataim nem a ti gondolataitok"...

Istent nem kell ismernem, hogy tudjam, hogy van. Nagyon sok dolog van a földön amit nem ismerünk és mégis tudjuk, hogy van. A te életedben is vannak ilyen dolgok. Törvények nélkül is...

Nem én döntöm el, hogy Isten mit akar! Ő az aki rávezet, és imádkozom is érte...

Írod, hogy a Biblia nem hiteles, és a bizonyságtételek sem azok.

Akkor fordítsuk meg, hogy számodra mi a hiteles? Mit tudsz elfogadni abszolút tekintélyként az életedben? tárgyakat, embereket, vagy egy nagy racionális evolúcióban hiszel, hogy minden magától él és működik, illetve kialakult, nem kellett hozzá senki segítsége és minden csak rajtad múlik és egy törvény alá sem tartozol.

Vagy írd le, szerinted mi hiteles Istenről, mi bizonyítaná számodra létezését, vagy mi az ami alapján cáfolod a MIndenható létét?

Előzmény: Paleokrites (69)