Az a baj, hogy én meg nem bízom a bírói kar bölcsességében. A törvény ne legyen szemforgató! Ha valamit büntetendőnek tart, az legyen is büntetendő! És ha valami nem bűn, akkor az ne egy ember (a bíró) jószándékán múljon, hogy büntetik, vagy sem! Mert épp az ilyen gumiparagrafusok azok, amelyek a leggyakrabban válnak alkalmassá emberek megzsarolására, sőt, az államnak az egyénnel szemben való legsúlyosabb visszaélésekre.
Ha egyszer egy 14 éves ember beleegyezhet abba, hogy valaki közösüljön vele (azon lehetne vitatkozni, hogy ez 14 év legyen, vagy más, de szerintem ez egy életszerű, megfelelő határ), akkor egyezhessen bele abba is, hogy erről saját célra felvétel készülhessen. Mert én úgy gondolom, nem a felvételkészítés a súlyosabb tett. Jó hogy nem azt írják elő, hogy 14-től 18 éves korig csak csukott szemmel szabad közösülni!
És ha már egyszer a felvétel elkészülhet, akkor ne állhasson elő az a helyzet, hogy valaki azt (nem tisztességes úton-módon) megszerzi, és ekkortól a két fiatal zsarolható legyen! Kinek a célja új III/3-asok toborzása??? Mert az ilyen "ha jól viselkedsz, nem büntetünk meg" sajnos erre használható a legjobban!
Más kérdés a felvétel nyilvánosságra hozatala. Az természetesen ne legyen megengedett, mert amit két ember egymással félrevonultan tesz, ahhoz mindaddig senkinek semmi köze, amíg ez valakit nem veszélyeztet. És épp ez a veszélyeztetés kerülne előtérbe, ha bárki más is láthatná az esetleg készült felvételt.