d-and-ita Creative Commons License 2007.02.16 0 0 61

Kedves Mindnyájan!

Valóban némileg van megmosolyogni való abban, ahogyan itt folyik a diskurzus, - már ha felülről Ő nézi... -bár előre is bocsánat, mert csak egy pár hozzászólást olvastam el...

alap a Biblia! Abban minden benne van. És sokminden kiderül abból is, ami a Jób könyvében le van írva...

Isten éppoly alapossággal vizsgál egy pillanatot mint ezer évet...

Ameddig nem szánom oda magam, nem engedem át az életem Neki, addig igenis több bűn van az életemben, mint Istentől eredő jó. Pedig meg van írva, türelme hosszú, szeretete nagy, és késedelmes a haragra. De ha nincs változás, ha a bűn kedvesebb az emberek előtt, akkor ő nem fog ránk kényszeríteni semmit. Mivel szabad akaratot adott. Isten a vesék és a szívek vizsgálója... De maga a szabad akarat is annyi, hogy Őt nem lehet megkerülni, nem lehet kihagyni semmiből, mert Mindenható. És sokszor azért enged meg dolgokat, mert mi emberi vakságunkban anélkül nem látnánk... "Mert csak a jó atya feddi meg gyermekét".

És az, hogy miért történnek rossz dolgok, miért engedi meg a bűnt a világban? mert egyben tanít is, sőt, az által is sokan megtérnek. Ha én háborgok és számon kérek dolgokat, azáltal magam is Istent játszanék és fellázadnék...

Képzeljétek el akkor mi lesz, ha a sátán meg lesz kötözve, mert most még szabadon van... és majd, ha annak is letelik a rendelt ideje, újra elengedi és akkor kiderül, (az emberek számára) hogy kinek mi volt a motivációja...

De az is meg van írva, hogy ha nem talál elég odaszánt szívet, akkor kövekből támaszt- ha kell...

Ebből is látszik, hogy nem kell fatalistának lenni, nincs minden kőbe vésve, de Isten, a Mindenható minden variációról tud. És azt is tudomásul kell venni, hogy "sokan vannak az elhívottak, de kevesen a választottak, vagy ott a 10 szűz leány példázata... (5 okos, 5 balga, mégis a balgáknak megmondta, hogy "nem ismerlek titeket)

Butaság és naívság azt hinni, hogy Isten mindenkit megment. Nem fog, épp ezért nem lehet számon kérni rajta azt ami a világban zajlik. legalábbis az általatok leírt módon.

Isten nem hagyja, hogy ingadozzék az igaz. S gondot visel az övéiről, mert amit a szem nem látott, amit a fül nem hallott és a szívünk meg se gondolt, az amit készített nekünk az Úr! - itt is arról van szó, ami szintén rengetegszer benne van a Bibliában, hogy ne az értelmedre támaszkodj...

És visszatérve JÓb példájára. Isten megengedő akarata nyilvánult meg, hisz dicsekedett is vele, hogy Jób mennyire jó és hű szolgája... Először megadta, hogy bármit tehet a sátán, de hozzá nem nyúlhat, később bármit tehet, de az életét nem veheti el... s mivel kiállta a próbát, (Isten előre tudta ezt) kétszerannyit kapott, mint annakelőtte...

Az imákban is, a hiba az ön készülékében van, főleg akkor, mint egy ismerősöm is mondta, hogy neki ne a szükségeit elégítse ki Isten, hanem teljesítse a vágyait... Nem Isten van az emberért, hanem fordítva.

Ja és mégegy, Isten a bűnnel soha nem vállal közösséget, mint ahogy JÉzus is magára vette a világ bűneit és mondta a kereszten, hogy "miért hagytál el engem". De ha valaki nem hisz benne, az nem üdvözül... Mint ahogy meg van írva az is, "Aki hisz én bennem el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Persze, ha a Bibliát, mint egyetlen és megkérdőjelezhetetlen kiindulási alapot nem fogadjuk el akkor már a kiindulással is baj van. Hisz igaz hitre jutni csakis Isten Igéje által lehet, és az Ige lett testé Jézus Krisztusban.

A kulcs abban van, hogy meg tudok e tanulni hatalom alá vetetten élni. Bibliai módon, nem alázatoskodva, és nem megalázva másokat...

na be is fejezem, mert túl hosszú lett... bocsánat. Remélem visszatalálok ide máskor is... :)

Isten Áldjon Mindnyájatok!