Candy Perfume Girl Creative Commons License 2007.02.16 0 0 970

Ma megnéztem én is a Pilotot (először magyarul, hurrá!!!!), és mi volt, benne: galandféreg! :-DDDD

Na jó, a rész egyébként nagyon jó, sőt szerintem az egyik legjobb pilot, amit valaha láttam. Az örökös első hely ebben a kategóriában valószínűleg a Losté marad, de a House akkor a 2., a Jóbarátok meg a harmadik. Ami azt illeti, nem sok igazán jó pilotot láttam még, és az igazán jón én most azt értem, ami már egyértelműen meghatározza a sorozat hangulatát, betájolja a karaktereket, és ugyanúgy élvezem, mint bármely későbbi részt, magyarul nem lóg ki. (mint pl. a Szex és NY-é, az borzalmas)

Persze néhány stiláris elemet elhagytak, pl. ez a sárga szűrő nagyon jó hogy lekerült, mert iszonyat. Egy olyan sorozatnál, ahol a legfontosabb szereplőknek álomszép KÉK szemük van, legyen már kékes az alaptónus, ahogy lett is.

És elhagyták azt a szálat is, hogy House nem találkozik a betegekkel, de amúgy minden és mindenki a helyén volt, a klinika, a diagnosztika, a beszólások, a szereplők, minden, Wilson pl. semmit nem módosult, Camera ugyanolyan irritáló, Csészének már most volt epifániája, imádom, és Foreman is pont olyan, amilyen később. Úgy érzem, Cuddyt alapvetően "bossy"-sabbra szánták, ezért a szemüveg is (ami röhejes, jó, hogy megszabadultak tőle), szerintem a kémiájukat látva dolgoztak ki egy olyan vonalat, hogy legyen a főnöknő szexi és flörtöljenek sokat, és milyen jól tették! De a stílusa, szövege neki is a helyén volt.

És meg kell jegyeznem, hogy nagyon jó a fordítás, összesen 2 dolog nem jött át az eredeti szövegből, és ez azért nagyon jó arány. Valamint baromi jók a magyar szövegei House-nak, szerintem tökéletesen eltalálták a stílusát, én imádom azt, hogy a magyarban néha kifejezetten szleng dumákat adtak a szájába. Meg a szinkron is rulez továbbra is.

Na, ez volt az én "friss" pilot élményem. :-)

Tessék nézni délutánonként!