Törölt nick Creative Commons License 2007.02.15 0 0 46

Szervusztok!

A Camouflage tényleg ennyire mellőzött zenekar, hogy ilyen ritkán írnak be a topicba?Még '90 előtt (amikor én még kissrác voltam) és 'depecses', hallottam a 'Love is a shield' című számot.Nagyon megfogott, hát őket is elkezdtem hallgatni mégha sokan azt mondták is rájuk, hogy 'német Depeche Mode'.Ezt nem kommentálom ha nem gond.Mindenesetre a többi német DM -feelinges banda közül nekik van a legsajátosabb hangzásuk, ők nem csak a szintetizátor alap patternjeit meg hangszíneit használják, hanám a sound-juk kialakításánál sokat pepecseltek a stúdióban (lásd a Rewind DVD -n, hogy vették fel a Bodega Bohemia-t!).

A 'Suspicious love' nagyot ütött, leginkább a videóverzió (az albumra kicsit lassabb mix került).

Aztán a Spice crackers album elég semmilyenre sikeredett.Azért vannak rajta jó számok is: 'X-ray' (nekem tetszik, bár a Tranceformer mix jobb), 'Days run wild' (olyan mintha a Meanwhile -ról maradt volna le), 'A place in China -heaven's not' illetve a 'Back to heaven'. A többi elég kisérletezős jellegű és túl hosszúak. A maxi B-oldalakat meg inkább hagyjuk!!!

A 'Thief' illetve a 'Winter' című számok már közelítettek az elvárt színvonalhoz...hosszas hallgatás után jött a Sensor. Egy zseniális lemez, mégha kicsit depissebb is az átlagnál. 'Me and you' , 'I can't feel you' , 'I'll follow behind' a slágerek, további kedvencek a borúltabb számok közül: 'Lost' , 'Together' és a 'You turn' talán a kicsit Cure -os gitár miatt.

Egyébként ha már ott tartunk, hogy a Camouflage a német DM, tegyük hozzá, hogy a Depeche Mode Playing the angel albumát beharangozó 'Precious' első hallgatásakor az ötlött föl bennem, hogy vazzeg ezek átmentek Camouflagéba (Me and you).

Aztán itt van a Relocated album. A legtöbb potenciális slágert ez tartalmazza, szerintem. Rögvest a nyítódal 'We are lovers' (amit még 2002-ben koncerten úgy harangoztak be 'Memory' címmel, hogy az a Sensorra készült), 'Motif sky', 'Passing by', 'Dreaming', 'The pleasure remains'. További pöpec számok: 'The perfect key', 'The pleasure remains' (egy kicsit Bonanza Banzai jut eszembe az elején illetve a Siouxsie and the Banshees 'Love out me' című száma) és a kicsit keménykedős 'Something wrong'.Szóval nagyon tuti a lemez. A B-side 'Conversation' is korrekt.

Érdekes, hogy további maxik nem nagyon kerültek bolti forgalomba (csak Németországban, igaz ez a kétszámos kislemez letölthető), illetve a lengyeleknél egy hatszámos promó remixekkel illetve ugyanazzal a B-side -al.

Két válogatás is megjelent: Advanced electronics vol.6 -rajta egy remix + a DVD -n a 'Motif sky' videója; a másik az Electrisch vol.2, rajta szintén egy remix.

Igérgettek már régóta egy koncert DVD -t is, erről még azonban semmi konkrétumot nem tudni.

Nos, ennyi.

Próbáltam megtörni a nagy csendet. Írjatok!!!

Üdv: András