A szervízek viselkedését nem minősítem. Pláne, hogy a múltkor azt mondták kérdésemre, hogy vitt olaj nem bizti, hogy nyerő.
Kérdem: miért? Mert könnyen ugorhat a gari, ha valami lesz a mocival és köze van az olajhoz. Próbáld bebizonyítani nekik, hogy a 2600-Ft-os castrol, ami bele való sokkal jobb, mint a "gyári" amit beleraktak. Nincs az az ügyvéd, aki nemet mondana az GM Magyarország ajánlatának és ejnye-bejnyéjének egy csóró Kovács Pistával szemben, pláne olyan nehezen bizonyítható dolgokban, mint egy motor élete és kimúlása időben. Hisz igazságügyi szakértő sincs, aki egyértelműen azt mondhatná, hogy igenis ettől az olajtól feküdt ki a gép. Mert átlagos használatnál jó az is.
Pörgetted? Kihasználtad az autód műszaki lehetőségeit?.No-no! Ez nem versenyautó, nem rendeltetésszerű használat, ez kimeríti a versenycélok fogalmát, stb. Erre nincs gari. Máris ez a kapaszkodója a GM-nek.:-))
Kérdem: mi van akkor, ha a szervíz teszi bele én meg otthon belenyomok két marék homokot és visszaviszem, hogy elkúrták a gépet? (durva hasonlat, de elvileg ki bizonyítja, hogy amit ők csináltak az úgy maradt, vagy én otthon belepiszkáltam?)
De maradjunk csak az olajnál...ha én lecserélem otthon? Erre nem volt válasz. Sőt arra sem, hogy ki kell-e fizetnem az olajártalmatlanítási díjat, ha viszek a fáradtolajnak kannát? Csak hümmögés volt, illetve a fenti garivesztéses blabla.
Szóval hogy mondhat ilyeneket egy szervíz, ha közben még a viszkozítási előírást sem tartják be? Persze a 10W40-es hordós olaj amit raknak, nekik benne van vagy 650 Ft-jukba. Hogy?...Nem érted, hogy lesz belőle annyi, ami a számládon van? Egyszerű...eléírnak egy számot..mondjuk 1-et...no meg az ÁFA..:-)) Na de ez hosszú história, ahogy annak idején -amikor ott dolgoztam és láttam- az opel árképzése volt. 6500 Ft-os astra-f utángyártott fényszóróból 21500-as gyári, mire az autóba került.:-)) Merthogy tök egyforma, mint megannyi alkatrész, csak nincs rajta a fehér alapon kék cimke a jól ismert 2-2-3 számkombinációjú opel azonosítóval. Ja..meg a doboza nem barna, hanem kék-sárga...mondjuk a Valeo-é..:-))
Nos...ha valaki jót akar, maga jár utána a dolgoknak, ragaszkodik a szakértők által ajánlott minőséghez, mert amibe kerül, azért ő szurkolt ki súlyos milliókat, az övé, azt tesz vele, amit akar!!! Nem a szervízé, hisz ha rosszul dolgoznak, max széttárják a karjukat, hogy nem az okozta, ők nem tehetnek semmiről. Te meg ott maradsz egy sokmilliós, de gyakorlatilag roncs, értékvesztett autóval. No és persze azt meg kell majd javítani, amit szervíz fog végezni. Ja hogy nem ők? Sag schon! Elviszi a tulaj azt máshova, másnak fizet...helyette meg jön ebbe a szervízbe olyan madár, aki máshonnét menekül...:-)
Azért reménykedni lehet, hogy lesz majd valahol egy olyan szervíz, ahol akkor is ügyfél maradsz, amikor már kifizetted az autót és nem javíttatni viszed súlyos ezrekért. Vagy volt olyan közületek, akivel addig gorombák voltak, amíg meg nem vette az autót, utána meg amikor letette a lóvét lesték minden sóhaját? Nem tudom, de valahogy én nem voltam már annyira fontos ügyfél ekkor....
Na megen elragadtattam magam...bocsi!
Üdv!