Cromagnon
2007.02.13
|
|
0 0
5302
|
Szia!
Igen erröl a szelepről van szó.Saját kezűleg szereltem be és nem kell hozzá egyetemi végzettség csak egy snitzer és egy csavarhúzó.A fékszervó csövet kell csak meg keresni ami nem egy nagy feladat a rásegítő dobból jön ki.Ezt elvágtam minnél közelebb a szívó csonknál ahol még a szelep elfért majd a csőbe bele dugtam a szelepet 2 db bilincssel rögzítettem és kész.Ezután a beszabályozás is pofon egy szerű bemelegítettem a motort alapjáraton járatva a szelepet kitekertem ilyenkor recsegő szívó hangot hallassz majd a szelepet visszazártam amíg a hang megszünt plussz 90 fokkal még beljebb tekertem a szelepet rög zítettem és kész. Az egész művelet a bemelegítés kivételével 5 perc. Sokakat elrettent ezek után a motor hangja főleg alapjáraton mert olyan szívó hangot produkál a szelep mintha az ékszíj tárcsa le lenne lazulva de ezért a hangért cserébe kevesebbet fogyaszt az autó.Nekem bejött a használatból adódóan "taxi" több kollégának van ilyen autója de mindeggyik 10 liter körüli fogyasztásról beszél.Most van tervbe véve a Supertech nevű fogyi csökkentő beszerelése is. Szerintem a kettő kiegészíti egymást mert az eggyik a keverékkel variál a másik az üzem anyagot kezeli tehát még nagyobb fogyasztás csökkentést lehet elérni plussz egy kis dinamikát!Erre még rá jöhet a chip tuning és akkor öreg uras vezetésnél még nagyobb üa. csökkentés érhető el mert ugye nagyobb nyomatékot is ígér a tuning.Az autó pedig ha odalépsz óriási élvezeteket nyújt! |
Előzmény: kripic (5284)
|
|