cápaFeri Creative Commons License 2007.02.12 0 0 5286

Nem lesz. Most cseréltem 11000km 2éves szűrőt ebből bő egyév szűkítő mentesen.

Földes utcában lakom, csillaggarázs, nem mosom állandóan és ezek után egy egyenletesen szürkére koszolódott szűrőt vettek ki. Ami akkor tünt igazán koszosnak amikor a fehér újat mellé tették....:-) Ennél nagyobb km telítettségnél nem tudom mit okoz a szűrön..

Köszönöm Komis, végre valami megnyugtató. Azt tudtam, hogy rosszat amúgy nem teszek ezzel a szűkítő kivétellel, mert ha csekély autótechnikai ismereteimre hagyatkozom, akkor tudom, hogy a levegőmennyiségmérő és más elektronyos kütyük korrigálják a többlet levegőt, a megfelelő benzinmennyiséget meg úgyis később keveri ki az elektronika a motornak az égés milyensége alapján. Ennyi levegőtöbbletet meg kell tudnia oldani egy korszerű motorelektronikának!

Ami eddig visszatartott, az az első 5000 km volt, amit kímélve mentem, no meg a szűrő viselkedése, ha nem lesz szűkítő. A te egy éves homogén koszolódású szűrődről írtak és az általam alaposan szemügyre vett szűrőház-tömítés (no meg R*R) meggyőztek arról, hogy nem lehet gubanc! Falsot nem szívhat, és ha szakszerűen van összerakva a ház, gyári passzos szűrő van benne, akkor nem lehet gond 15000 km alatt. Ha jól emlékszem, a BX-emben sem volt ilyen szűkítő, de nem mérvadó, mert az volt karambolos és össze-vissza ragasztgatott szűrőháza volt, no meg nem is zárt teljesen. Na meg az egy 16 éves gép volt már.:-))

Üdv!

Előzmény: Komis (5262)