Cromagnon Creative Commons License 2007.02.12 0 0 5278

Sziasztok!

Már rég óta olvasgatom a Topicot de most írok először.Nekem 1.6-os Lacsim van 19 hópos van benne 80.000 km.Taxi üzemben használom  tehát 95%-ban Budapesten.Nyitott sport légszűrő,komplett sport kipufogó rendszer 4 leömlős fémbetétes sport katalizátorral 2 db nyitott teljesen átmenő sport dobbal.A dobok fémszövetes tömő anyaggal kitömve a későbbi kiégés miatt. A hátsó dob 20 cm hosszabbra kialakítva így még elfért a gyári helyére de a hangján egy kicsit csökkentett így mindennapos használatra is alkalmas nem zavaróan hangos.A kivezetés ugyan olyan mint a gyári rejtett.Kompromisszum mentes a sportosság és gázöblítés jegyében.A hangja sokak szerint nagyon jó lett. A futómű APEX sportrugóval leültetve.Nekem a motor visszajelzővel még nem volt problémám csak egyszer de az akkor következett be amikor a komplett kipufogót kicserélték és a két lambda szondát belerakták a sport katalizátorba.Rosszul vezették el a drótokat és az első gyorsításnál ahogy rázkódott az autó hozzáért a szonda vezetéke a kipuf csőhöz.Komputer azonnal  vész üzemmódba kapcsolt az autó rángatott és csak nagy gázadással rángatva ment.Azonnal vissza a kipufogóshoz,drót összeégve csere, hiba kiolvasás, kiütés  computerben bizti csere azóta hibátlan működés.Most télen 185/60-15 gumikkal.Idáig 3 garnitúra első fékbetétet evett meg és egy hátsót.A fogyasztás 9 liter Ecotech fogyasztás csökkentő szelep beszerelve.Normális utazásnál a városban 2000-2500 között váltok amikor címre megyek a szűk kiállási idő miatt amit szól. PL:Ménesi útról 4 perc a Városmajor utca vége vagy a Dózsa György útról  az Örs Vezér tere 4 perc 30 másodperc.Tehát nincs kímélve mind ez persze éjszaka!Az autó egy kicsit jobban ráz a rugók miatt de sokkal élvezetesebb a stabilitása sokat javult. Amikor kész lett a kipufogó és a sport légszűrő olyan érzésem volt mint ha másik autóban ülnék!!Motorba 10.000 ezrenként cserélek olajat mindig 5-w40 teszek bele motormosóval plussz Metabonddal.Teljesen meg vagyok elégedve a kocsival idáig strapabírónak tünik.

További jó fórumozást.