Bakancs4 Creative Commons License 2007.02.11 0 0 1198
1187 Ha olyan rendőrrel akadsz össze , aki tudomásul veszi , hogy smkp, akkor semmi gond , vezetheted , bár szerintem utast nem vihetsz . Ha a rendőr másképp látja akkor végsősoron bíró elé kerül az ügy , eddig a döntések nekünk mindig kedvezőek voltak . Engem eddig 5x állítottak meg , soha nem jelentettek fel (legfeljebb fenyegetőztek vele , hogy majd ők is megnézik , és ha nem úgy van akkor … ) . Más kérdés , hogy az én felkészültségemhez ( volt amikor fejből mondtam melyik rendelet melyik paragrafusa mikor , melyik közlöny melyik oldalán …) egy utcai rendőr nem volt ellenfél . Magyarországon 15. életévhez semmilyen jogosítványhatár nincs kötve . Aminek lennie kell : személyi , vezetői , biztosítási papír (matrica) , származási okirat (számla , adásvételi , esetleg az osztrák papír – ez utóbbi jobb másolatban , nehogy elvesszen ) . Jó ha van elsősegélycsomag , tartalék izzó és elakadási háromszög , bár elvileg smkp-n nem kötelező (lásd 6/1990 Köhém rendelet 103.§ 105.§ , 106.§ ) , de ne adj okot a kötözködésre . Ami a műanyag vackot illeti : egyrészt tény , hogy nincs benne anyag , a 350 kg halálosan megkötötte a konstruktőr kezét , ütközni nem szabad vele . Viszont a fémalvázas változatok az öröklétig javíthatók , a műanyag olyan-amilyen , hellyel-közzel mindig ragasztható . Ami a motort illeti a Lombardini (lásd a honlapján a LDW 502-es motort) 3600-nál adná le a 8,5 kW-ot , így lefojtva szerintem az öröklétig elmegy . A Kubota még jobb , elnyűhetetlen , Zoli látott Ausztriában Aixamot 400.000 km-rel . Ha a javíthatóság érdekel küldj nekem egy emilt a, 1179-es hozzászólás végén megadtam a címemet , elküldöm a fórum kivonatát . Az 505 CM-et jól láttad , annyi . Abban igaza van a családnak , hogy iszonyú drágák , ebből a pénzből kijönne egy kispolszki teljes generállal , friss műszakival , jogsival , több évi biztosítással . Nehéz kérdés . Kétségtelen a jogi helyzet a jövőben változhat , attól nem tartunk , hogy nem lehet-szabad velük közlekedni , csak az a kérdés : milyen feltételekkel és költségekkel . Ha valaki nem akar sokat kockáztatni , vegyen kezdetnek 50 ccm-es háromkerekűt , szerdán láttam Devecserben 70ezerért öreg BMA Amica-t , állítólag üzemképes , meg üzemképtelent 50-ért .
Előzmény: Tibi93 (1187)