Greylupus Creative Commons License 2007.02.11 0 0 2344
A fiúk ciripelnek ezerrel. Aránylag lassan nőnek a kistücskök:) és sokat kell várnod, higy kikeljenek:)
Figyi, én nem vagyok nagy tücsöktenyésztő, csupán párszor sikerült keltetnem.
Tücsöknemek: amelyik ciripel ezerrel, az a fiú, amelyiknek egy "cső" van a fenekén, az a lány - a cső a tojócső.
Én kétféleképpen keltettem piciket.
1. Vettem egy jó nagy műanyag dobozt. A műanyag dobozba tettem egy kisebbet, vizes homokkal megtöltve. Ide betettem a nőstény tücsköket, akik a vizes homokot meglátva, nekiálltak a petéket beletenni a homokba. Egy éjszakára otthagytam őket - persze adtam nekik táplálékot (kigyóubi héja, tücsöktáp, stb) és egy nedves szivacsdarabot (ivásra). Másnap feletettem a nőstényeket. Látni fogod, ha belepetéztek a homokba, mert rengeteg apró tűszúrásnyi lyukat fogsz látni a homokban. Ha ilyet látsz, akkor biztosan petéztek.
Innentől a jön a türelemjáték. A homokot naponta nedvesitsd (nem kell, hogy tocsogjon a vizben, csak nedves legyen - én virágspriccelővel nedvesítettem), majd pár hét múlva kikelnek a hangyányi kistücskök. Én, amig a picik ki nem keltek, addig a homokosdobozt bennehagytam a nagyobb dobozban. Utána a picik átmásztak a nagyobb dobozból - aki nem, azt átsegítettem és kivettem a homokos dobozt.
Berendeztem nekik a dobozt - tojástartóból kaptak buvóhelyet (ez fontos, mert nappal szeretnek elbújni), nedves szivacsot - ezzel lehet a legjobban itatni őket, a vizestálba általában belefulladnak és kaját.

Etetni lehet őket tücsöktáppal - ez a Fressnapfban kapható - bár nem olcsó, de zabálják és nagyon nőnek tőle. Vagy pedig búzadarával, száraz kutya vagy macskaeledellel, zöldséggel gyümölccsel (ezekre vigyázz, nehogy berohadjon). A szivacsot minden nap nedvesítsd, mrt szükségük van a nedvességre. Lassan szépen kezdenek majd vedleni és nőni. És utána csak ki kell várnod, hogy mgfelelő méretűek legyenek.
Amire oda kell figyelni - tiszta legyen a doboz oldala, mert ha piszkos, kimásznak rajta. Fedd le a dobozt, de tegyél rá szellőzőlyukakat, hogy kapjnaka levegőt.
Persze, ez így nagyon egyszerűnek tűnik, de ezer helyen megakadhat a projekt. Ne add fel:)
Előzmény: DonGal (2343)