Nos...én nem tudom, hogy milyen üzemmódban használtam az 1,4-es lacsimat...(amolyan átlagosban asszem), de a következőket mértem (úgyis régen írtam fogyit):
49,38 liter fogyott (ennyit tankoltam legutóbb, a kút szerint:-) úgyhogy vegyük alapul a lámpagyulladás (folyamatos világítás esete)) figyelembevételével 610 km alatt Ez 8,095 l/100km
Gyakorlatilag ebből kb 440 km (2*110 km-re lévő település ugyanazon úton való megközelítése) volt országúti 120-as tempó sebességtartással, előzéseknél rendszerint 4500-5000-ig nyomva (még mindig sok az istenbarma, akik rálépnek, ha "dévúú" ér melléjük; ilyenkor 140 ig is elment), a többi városi tökölés rendszerint hideg mocival, mivel a melóhely 2,8 km és amire odaérek, vagy onnét haza addigra kerüli el az 50 fokot a mutató.
Mindent összevetve meg lehet saccolni, hogy ha városban bekapta a 9-9,5 lityit (mert annyit hidegen, amikor megy a dúsító bekap, meg a prosi is 9,3-at ír), akkor az országúti tempóra lehet azt számolni, hogy valamivel 7 liter fölött jár. Ha kisebb lett volna a lábam (de nem bírom, hiába) és csak 90-100 körül nyugdíjas tempóban közlekedek, már hasonlít a gyári adathoz, bár még messze a kánaá...90-nél 5,9-et...szerintük. Na szívesen elbeszélgetnék egyszer olyan emberrel, aki ennyit (5,9l) kihoz a gépből! :-)
És még az egyéb befolyásoló tényezőket (szélviszonyok, domborzat, utaztatott tömeg, gumitípus, stb) nem is kezdtem ecsetelni, hogy mások számára pontos!!! fogyasztási adatokkal szolgálhassak:-)))))