Dydand Creative Commons License 2007.02.08 0 0 1011
Jajaj, akkor kis oktatás Makrélából (csak most, csak itt, csak Neked;)

Makrélát a legegyszerűbben így filézheted:

Fogod a halat és a farkától indulva -a gerince mentén vágva- a fejéig húzod a kést. Ezt mindkét oldalon elvégzed, így lesz két szép szelet halad (A makréla két oldala). A halszeleteknél levágod a hátúszónál lévő szálkasort (kb. 0,5-1 cm mélyen és majdnem végig hosszában, attól függ mekkora a halad). Így egy gyakorlatilag szálkamentes húst kapsz. Most csak -ismét a farkánál- jól bevágod a húsa és a bőre között, és végighúzod a kést a bőrön. Így a bőrétől is megszabadulsz. Ennyi az egész.

Lehet úgy is, hogy bevágod farkánál a bőrt, majd megnyúzod a halat és utána vágod végig a gerincénél a húst (és távolítod el a szálkasort), amelyik szimpatikusabb.

Üdv: dy
Előzmény: fan_fan (1010)