Dydand
2007.02.08
|
|
0 0
1011
|
Jajaj, akkor kis oktatás Makrélából (csak most, csak itt, csak Neked;) Makrélát a legegyszerűbben így filézheted: Fogod a halat és a farkától indulva -a gerince mentén vágva- a fejéig húzod a kést. Ezt mindkét oldalon elvégzed, így lesz két szép szelet halad (A makréla két oldala). A halszeleteknél levágod a hátúszónál lévő szálkasort (kb. 0,5-1 cm mélyen és majdnem végig hosszában, attól függ mekkora a halad). Így egy gyakorlatilag szálkamentes húst kapsz. Most csak -ismét a farkánál- jól bevágod a húsa és a bőre között, és végighúzod a kést a bőrön. Így a bőrétől is megszabadulsz. Ennyi az egész. Lehet úgy is, hogy bevágod farkánál a bőrt, majd megnyúzod a halat és utána vágod végig a gerincénél a húst (és távolítod el a szálkasort), amelyik szimpatikusabb. Üdv: dy |
Előzmény: fan_fan (1010)
|
|