Törölt nick Creative Commons License 2007.02.07 0 0 46

Hajózni és barkácsolni!

Ühüm, hát a kudarc lehetősége mindig fennáll. de ha nem ment volna el a kedved a következő jobban sikerül. Meg hát nem mindig kapsz olyan hajót, amilyet szeretnél ezért építesz egyet.

Sajnos én nem kaptam, pedig több nemzetközi hajókiállítást is felkerestem.

Ha tudsz olyan tipust ami a következő kritériumoknak megfelel, lehet hogy én se építek.

A hajó súlya felszereléssel, motorral  együtt ne haladja meg a 700 kg.-ot

Középkategoriás személyautóval, utvonal engedély nélkül vontatható legyen, ne igényeljen állandó kikötőt

Három személy normális körülmények között lakni tudjon rajta  4-5 hetet.

Alkalmas legyen folyókon és tavakon való közlekedésre is.

Egy tankolással képes legyen megtenni a Dunán hegymenetben minimum 200 km-t. átlag 8 csomós sebességgel.

A merülése ne legyen több 0.3m-nél, és legyen legalább 5 nm olyan hely ahol kényelmesen állhatsz is.

Egyébként hajót nem szabad egyedül építeni. Ha Te is kérdeztél volna, biztos nem törik el az összekötőd.

Az meg hogy beleálltál a vízbe, az profin megépített katamaránnal is előfordul. 15 évvel ezelőtt valaki kihivta versenyre az én kis hajómat. Ö volt a gyorsabb, de én beértem a célba. Olyan szép bukfencet én még hajóval nem láttam. Szóval lehet hogy az nem is építési hiba volt.

De,

többet segítenél mindenkinek ha a kudarc okait írnád meg, mert lehet hogy akkor már mas is tanul belőle, és sikeresen felépíti a megálmodott kis hajóját.

Előzmény: sirbedevir (45)