Greylupus Creative Commons License 2007.02.06 0 0 2331
Figyi, a leopárdgekkó, ahogy minden hüllő, szabadáras. Tenyésztőtől elviekben jóval olcsóbban juthatsz hozzá, mint egy "plazaban" lévő állatkereskedésből. Ott jóval drágábban adják, hiszen meg kell termelniük a bolt bérleti díját is (plsz a saját hasznukat). Tenyésztőnél 4-6 ezer forint között szerintem kaphatsz "normál" leopárdgekkót. Külföldön már régebb óta, itthon még csak most kezdenek bejönni az extra változatok (albínók, teljesen sárgák, stbstb). Ezek mivel jóval ritkábbak ezért a 20-30 ezer forintos darabár se ritka értük.
Az Europarkban lévő állatkereskedést (ha jól tudom Árkád a neve), én a helyetekben nagyon messzire elkerülném. Nem a szaktudásukról, hozzáértésükről és az állatszeretükről híresek. Ha hüllőt szeretnél venni, akkor ajánlom a Leguánt vagy a Tutuara boltokat.

A 40 cm-s mérettel szerintem eléggé mellélőttek, a 20-25 cm, már inkább közel jár a valósághoz.
Én a felnőtt leoimat hetente egyszer etetem - a három leó szokott kapni 15 felnőtt tücsköt, vagy kb 8-9 sáskát.
A piciket sürübben kell etetni, de a napi 5-6 tücsök nekem kicsit túlzásnak tűnik.
Előzmény: zsman94 (2330)