birs mentés gyanánt, mivel az a kedvenc gyümölcsöm...
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=20997
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=2710
http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec?rid=767;HPID=80917E73-E6446F6A-A355BDF0-1DFA2D52
http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/08/11/18.htm
http://www.csomopont.hu/konyha/a_r_t/recept/604.htm
http://www.csomopont.hu/konyha/a_r_t/recept/323.htm
Alma-birsmártás
Hozzávalók: fél kg alma és birs kockára vágva, másfél dl fehérbor, csipet só, cukor, fahéj, szegfûszeg.
A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.