Bakancs4 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1103
Egy összejövetel nem lenne rossz , de érdekképviseleti eredményt nem várnék tőle . Sokkal nagyobb létszámú csoportok sem tudtak komoly sikert felmutatni , a Zengő-lokátor volt talán az egyetlen kivétel . Ha a jelentős traktoros gazdatüntetéseket felidézitek akkor sejtitek mire gondolok , a mostanában zajló balhékról nem is beszélve – itt Szekszárdon is minden este verik a palávert . Ráadásul egy ilyen figyelemfelhívó akció visszafelé is elsülhet . Ezek (fajlagosan) drága járművek , egy rosszul megírt tudósítás olyan színben tüntetheti fel a dolgot , hogy van egy csoport , amelyik nem fizet semmiféle adót , rendszám nélkül közlekedve törvényen kívül helyezi magát , és a 15 éves suhanc csemetéje elektromos ablakemelővel-alufelnivel felszerelt metálra fényezett kis autókákkal jár bulizni . Nekem (ha azokat is számolom amelyiken nincs műszaki ) 6 olyan járgányom van , amelyiken nem ázom meg , + a CB-400-as Hondám meg a veterán gyűjtemény . Igy nézve a dolgot nehéz lenne a társadalom széles rétegeinek a szimpátiáját kivívni , pedig olyan gépeim vannak jobbára , amibe átlagos felfogású ember bele se ülne ; ha valaki szívesen kiröhögteti magát , annak köcsönadom valamelyik háromkerekűmet . Ha valaki felvonulhat ebben a tárgykörben , akkor azok a mozgássérültek . A környék második L2-e Sz. István barátomé , 5 éve lebénult a fél oldalára , emiatt A+B jogsija elúszott .Olyan faluban lakik ahova hétköznap 5 , szombatok 3 , vasárnap 2 busz téved be , de felmászni aligha tudna rájuk . Az Aixamjára személyi kölcsönt vett fel , még pár évig fizetni is fogja a rokkantnyugdíjából , az ő szempontjai méltányolhatók . A törvényalkotók figyelmét magunkra felhívni aligha szüséges , hogy milyen képet alkotnak a társaságunkról azt tudjuk tőlük kapott válaszlevelekből , kétlem , hogy változtatható a véleményük . Ha jól belegondoltok a trájkosok és kvadosok is amolyan „úri huncutság” kategóriába tartoznak , ez utóbbiak még természetvédelmet is magukra haragítják , kicsit hasonlóan a vízirobogókhoz (dzseszki) Ami a jogi képviseletet illeti : elvileg a törvényalkotás folyamán (előtt) társadalmi egyeztetést kell lefolytatni (nyitott törvényalkotás) , emiatt a tervezett jogi változtatásokat , új törvényeket véleményeztetik a bejegyzett érdekképviseleti civil szervezetekkel . Mivel a mopedautósoknak ilyen nem volt , és nem láttam esélyt arra , hogy ennyi idő alatt bejegyeztethető lenne (bár ez a megoldás is felmerült) , ezért elértem az egyik hobbijármű-szövetségnél , amelyikkel kapcsolatban állok , hogy engem delegáljanak az egyeztetési folyamatba . Egészen más magánemberként reklamálni a felügyeletnél vagy a minisztériumnál , és megint más egy többezres tagsággal rendelkező szervezet megbízólevelét lobogtatni . Bár magamat és felkészültségemet többé-kevésbé alkalmasnak tartom erre a feladatra , tartok tőle , hogy kevés eredménnyel kecsegtet a munkám . S ha már itt tartunk: magam részéről azt elfogadom , hogy az ilyen autónyi járművek rendszámtalansága hosszabb távon nem tarható . Amit el szeretnék érni az az , hogy nálunk ne legyen szigorúbb a szabályozás , mint bárhol az EU-ban , a jármű maradjon smkp , akkor rendezzék a rendszámkérdését (és úgy és annyiért) amikor a Babettákat is megcsinálják , amelyik jármű és vezető alkalmas az vihessen utast , jogosítvány dolgában pedig szintén a nyugati gyakorlatok átlaga irányadó , ez a „B”-s követelmény agyrém . Ehhez nekem arra van szükségem , hogy minél több infóval rendelkezzek a mostani kinti helyzetről , ezért aki tudja , hogy a Lajtán túl mi van szokásban országonként ( jogsi , műszaki , személyszállítás etc) az tájékoztasson a gemenc.tse@mail.datanet.hu címen , mert szeretnék egy összefoglaló tanulmányt írni a tervezett módosítások ellen . Ha már mindenképp össze akrtok jönni , akkor ennek az érdekvédelmi szervezetnek a nyári , márkafüggetlen találkozóját javasolnám június végi hétvégén egy balatoni kempingben , szerintem korrekt árakon . Tavaly nem voltam , de idén el szeretnék menni . Ezt azért javaslom , mert ennek realitása is van , és ők normálisan állnak az ilyen dolgokhoz .