tomio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 306

Hát, minden tiszteletem a tiétek, hogy nem adjátok fel, de én itt majd 20 évvel a rendszerváltás után egyszerűen nem értem, hogy amikor 15-20-25 millió forintokról van szó, akkor miért az eladó és nem a vevő diktálja a feltételeket :(

Angyalföld tele van darukkal, mindenütt lakóházak épülnek és állítólag komolyan fenyegeti a beruházókat a csökkenő kereslet. Szerintem már az is épp elég rizikó, ha valaki "lábon" veszi meg a lakását és kockáztatja, hogy az építő csődbe megy (vagy öngyilkos lesz, volt már ilyen!), és elszáll a pénze a semmibe. Nem az lenne a normális, hogy a komplettül befejezett lakás alapján döntsünk, hogy megéri-e nekünk annyiért vagy sem? Amikor már lehet tudni pl., hogy mi épül szemközt  vagy örökre azt a lepusztult tűzfalat kell-e bámulnunk? És már nem kell attól tartani, hogy a Velar újra árat emel, vagy mondjuk kötelezővé teszi, hogy vegyünk meg mi a fákat, mert neki az túl sokba van...

...ugyanis a ház körüli parkosításnak még egyáltalán semmi nyoma.

Ez a kiszolgáltatott helyzet akkor volt "normális", amikor kiutalták a lakást (még az új építésű ún. OTP-öröklakást is!) és nem sok esély volt válogatásra.

De most?! Én komolyan kivagyok azokon a dolgokon, amiket írtok.

Pedig a fene megevett volna, hogy én is vegyek egy lakást a Dunyovban! De - gondoltam, mostmár tudom, naív módon - megvárom, amíg felépül, 'oszt majd kiválsztom, amelyik lakás a legjobban tetszik. És majd akkor leellenőrzöm, minden működik-e benne, ahogyan azt pl. egy műszaki cikk, egy autó, vagy egy bérelt lakás esetében is teszem.

Szóval minden tiszteletem a tiétek, hogy ezeket a feltételeket - a saját pénzetekért!- elfogadjátok. De nekem baromira nem tetszik ez a rendszer.

Na, uff, csak ennyit akartam, bocs.