satyesz33 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 304
Köszönöm dCi a választ!

Sajnos csak most lett időm elolvasni és válaszolni.
Sikerült velük a belső módisításokat elintéztetni, remélem pontosan is fogják megcsinálni.

Az egészben már csak a szerződés szövege aggaszt. Én hitelből oldanám meg egy részét (nem nagy a vételárhoz képest) de a szerződés szövegében az áll, hogy át kell vegyem a lakást ha az eladó át akarja adni illetve ezzel egyidejüleg fizetnem is kell az utolsó részletet. Van egy olyan rész is benne, hogy átadhatja nekem "nem jogerős" használatba engedélykor is. De a bankom meg csak "jogerős"-re utal....tehát nem tudok fizetni és ha ez 30 napig húzódik (már pedig húzódhat) akkor a VelarBau elállhat a szerződéstől!

Ti hogy írtátok alá, jogerős vagy nem jogerős használatbavételikor fizetitek az utolsó vételárat? Esetleg valaki kiharcolta az albetétesítéskori fizetést?

Engem hiteltanácsadók óva intettek a "nem jogerős"-re fizetéstől (ha valaki perel akkor nem lesz jogerős csak jó pár év múlva), és még a jogerőst sem ajánlják hanem az albetétesítést. Ilyenkor már 100%ban tiéd a lakás rendes tulajdoni lappal és akár el is adhatod. Addig míg nincs meg az albetét, addig nem adhatod el ill. nem rendelkezel vele.

Ti hogy csináltátok?

S.